Anahtar Kelimeler:

MKE'ye Yeni Çelikhane Tesisi

MKE

 Atalay Ve Yılmaz, Kırıkkale’ye Müjdeli Haberlerle Geldiler:

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve Kalkınma Bakanı Sayın Cevdet Yılmaz MKEK Ağır Silah ve Çelik Fabrikası’nda çeşitli incelemelerde bulundu.

Kırıkkale Ziyareti

Ziyarette Vali Yardımcısı ve Vali Vekili Rıfat Ata, Milletvekili Ramazan Can, TÜBİTAK Başkanı  Prof. Dr. Yücel Altunbaşak,  Savunma Sanayi Müsteşarı Murat Bayar,  MKEK Genel Müdürü  emekli Tümamiral İzzet Artunç, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız ve diğer yetkililer hazır bulundu. Helikopterle Kırıkkale’ye gelen ve fabrikayı gezen ikiliye Ağır Silah ve Çelik fabrikası Müdürü Fabrika  Müdürü Faruk Yenal bilgi verdi.

Atalay Açıklaması

Daha sonra çelikhane, dövme ve ısıl  işlem, top ve montaj atölyesi gezilerek bilgi alındı. Yapılan incelemelerden sonra MKE ürünlerinin sergilendiği Teşhir Salon’unda bir basın toplantısı düzenlendi. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, “Bugün Kırıkkale’de özel bir çalışma için buradayız. Sayın Bakanımız, TÜBİTAK başkanı, Savunma Sanayi Müsteşarı, Sayın Milletvekilimiz Ramazan Bey, MKE Genel Müdürü ve diğer yetkililer burada. Birlikte Çelik Fabrikasında incelemelerde bulunuldu. Burası gündemimizde idi.

Önemli Çalışmalar Oluyor

Buradaki üretimi değerlendirdik. Kalkınma Bakanlığımızın bu konuda çalışmaları devam ediyor. Silah İhtisas OSB içinde çalışmalarımız var. OSB 5. teşvik bölgesinde yer alıyor. Buraya yapılacak yatırımların avantajları biliniyor. Teknopark için hafta içinde Ankara’da bir toplantı yapıldı. Bunun da gerçekleştirilmesi için çalışmalar sürüyor. Bugün yeni Çelik Fabrikasının kurulmasının açıklanması yapılacak. Bunu sayın Bakanımızın yapmasını istiyorum. Bu İlimiz için son derece önemli bir proje ve yatırım olacak” dedi.

Projeler Yapıyoruz

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ise “Bugün hem ülkemiz hem de Kırıkkale için projeler yapıyoruz. Birlik ve beraberliğin olduğu, değişik aktörlerin bir araya gelmesi kalkınmayı hızlandırmaktadır. Kırıkkale bunu başarmış. Kırıkkale sanayide öncü olmuş aynı zamanda Ankara’ya yakın olmanın avantajlarını taşıyan bir şehir” dedi.

Kırıkkale Analizi

Daha sonra Kırıkkale’nin kalkınmasına değinen Bakan Yılmaz, il genelindeki nüfusun %70’nin kentlerde yaşadığını, 2013 yılında eğitim ve sağlık yönünden önemli yatırımların yapıldığını ifade etti. Bakan Yılmaz, Kırıkkale’nin refah seviyesinin sürekli arttığını belirterek kamu ve özel sektör yatırımlarında önemli artışların olduğunu vurguladı.

Çelikhane Müjdesi

Bakan ayrıca,  Kırıkkale için müjde verdi ve “Kırıkkale’ye, MKEK’ye yeni çelikhane yapılacak. Burada son teknoloji kullanılacak. Proje ihale aşamasındadır. Buraya 100 milyon TL üzerinde yatırım yapılacak. 120 bin ton sıvı çelik üretimi hedeflenmektedir. Bu ülkemizin savunma sanayi yönünden önemli bir proje. Bu proje aynı zamanda Kırıkkale’de kurulacak olan İhtisas Silah OSB’ye destek olacaktır” dedi.

Helikopterle Tur Attılar

Başbakan Yardımcısı Atalay Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz basın toplantısının ardından helikopterle şehir ve MKE tesisleri üzerinde tur atarak durumu gözlemledi. Bu gözlem ve analizler ışığında çalışma yapılacağı ve bir sonraki toplantıda bunun ele alınacağı vurgulandı. Atalay ve Yılmaz, Kırıkkale’den helikopterle ayrıldı. 



  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı