Anahtar Kelimeler:

Büyük Bölümü Arpa!

Büyük Bölümü Arpa!

 Yem Bitkisi Çeşidi Anlatıldı

Kırıkkale Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından buğday, arpa ve yem bitkileri yetiştiriciliği ve Kırıkkale`ye uygun çeşitler konulu konferans düzenlendiği bildirildi.

Konferans Düzenlendi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Kırıkkale`de mevcut olan, yaklaşık 300 bin hektar alanın 125 bin hektarının buğday, 40 bin hektarının da arpa olduğu belirtildi. Bu yıl bin 777 üreticinin 3 bin 200 ton sertifikalı tohum kullanarak 156 bin 777 dekar alanda üretim gerçekleştirdiği ifade edilerek, bu yıl 400 bin ton civarında ürün alındığı kaydedildi.

Bilgi Verildi

Kırıkkale Toprak Mahsulleri Ofisi Şube Müdürü Muharrem Belen de yaklaşık olarak 100 bin ton ürün satın alındıklarını, teslim alınan bu ürünlerin yüzde 70`inin, tüccara teslim edilen ürünlerin de yüzde 95`inin düşük kalitede olduğunun tespit edildiğini belirterek, alımlarda Kimyasal Analiz Yöntemi uygulayarak adil bir değerlendirme gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Geniş Katılım Oldu

Konferansa, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş,  Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Görevlisi Bayram Özdemir, Ziraat Mühendisi Musa Karaca, Ziraat Mühendisi Namuk Ergün, Kırıkkale Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Taşkın Erol ile ilde faaliyet gösteren tarım kredi kooperatifleri, il ve ilçe ziraat odası başkanlıkları, un fabrikaları yöneticilerinin katıldığı belirtildi.



  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu