Anahtar Kelimeler:

Öğretmenlerle Toplantı Yaptı

Öğretmenlerle Toplantı Yaptı

 Sene Başı Toplantısı

Kırıkkale`nin Sulakyurt ilçesinde 2013-2014 eğitim öğretim yılının başlamasıyla ilgili sene başı öğretmenler toplantısı yapıldı.

Kaymakamla Toplantı

Kırıkkale`nin Sulakyurt ilçesinde 2013-2014 eğitim öğretim yılının başlamasıyla ilgili sene başı öğretmenler toplantısı yapıldı. Toplantıya katılan ilçe Kaymakamı Harun Kazez, tüm çocukların eğitimlerini tamamlamaları gerektiğini belirterek, köylerdeki kız çocuklarının okuması için her türlü imkanı seferber edeceklerini söyledi. Sulakyurt Belediyesi konferans salonunda düzenlenen sene başı öretmenler kurulu toplantısına Kaymakam Harun Kazez`in yanı sıra ilçe Milli Eğitim Müdürü Nazmi Bayram, ile okul idarecileri ve ilçede görev yapan ilk, orta ve lise öğretmenleri katıldı.

Bilgiler Verildi

Toplantıda bir konuşma yapan ilçe Kaymakamı Kazez; "İlçemizin imkanları kısıtlı olması nedeniyle istihdam edilebilecek fabrika ve ticarethanelere sahip değiliz. Bu nedenle ilçemizde birinci derecede eğitime daha çok önem vermemiz, eğitim ve öğretimi daha çok geliştirerek öğrencilerin başarılarını daha da artırmamız gerekir. Derslerle birlikte öğrenciler için, ilçemiz için daha da başarı sağlayacak projeler ile sosyal etkinliklere de ağırlık vermemiz gerekir. Ayrıca öğrencilerimizin faydasına olacak il dışı tarihi ve turistik geziler konusunda da gerekli desteği sağlayabiliriz. Köylerimizde olan kız çocuklarının okula devamı konusunda öğretmenlerimize büyük görevler düşmektedir. Tüm çocuklar eğitimlerini sonuna kadar tamamlamalıdır. Bu nedenle kız çocukların eğitimlerine devamı konusunda her türlü imkanı seferber ederiz. Bu konu öncelikli konularımızdan birisidir." dedi.

Sohbet Ettiler

İlçede lise öğrencilerine yönelik açılan pansiyonun da eğitime yapılan en önemli desteklerden biri olduğuna dikkat çeken Kaymakam Kazez, "İlçemizde 56 kız öğrencinin yatılı olarak yerleştiği kız pansiyonu hizmete girerek özellikle sağlık meslek lisesini kazanarak ilçeye gelen ancak ilçede kalacak yer bulamayan öğrencilerin bu konudaki ihtiyaçları giderilmiştir" diye konuştu. Sohbet ortamında geçen toplantıda Kaymakam Kazez, yaz tatilinde okulların tüm fiziki ihtiyaçlarının giderildiğini belirterek, bundan böyle eğitimi güçlendirecek her konuda destek vermeye hazır olduğunu sözlerine ekledi.

Okul Devamlılığı

Toplantıda ilçe Milli Eğitim Müdürü Nazmi Bayram da, öğrencilerin okula devamları konusunda öğretmenlerin gerekli hassasiyeti göstermeleri gerektiğini söyledi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram, "Öğrencilerin her davranışını mutlaka gözlemleyelim. Onları ötekileştirme yapmadan bir anne ve baba şefkati ile onlara yaklaşmaya gayret gösterelim" dedi. Okullardaki öğretmen ihtiyacının da giderildiğini kaydeden Bayram, öğretmenlerin derslere zamanında girerek müfredat programlarının belirlenen zamanda tamamlanarak konuların tamamının işlenmesi gerektiğini söyledi.



  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu