Anahtar Kelimeler:

Ağaçlara bakım yapılıyor

Ağaçlara bakım yapılıyor

 İlaç veriyorlar

Kırıkkale Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından kent merkezinde bulunan parklarda ilaçlama çalışmaları yaptığı bildirildi.

Bakım çalışması

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Park ve Bahçeler Müdürlüğünün ilaçlama çalışmaları kapsamında gelişen teknolojinin avantajlarından faydalandığı kaydedildi. İlaçlama alanında yeni yöntemlerin uygulandığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Uygulanmaya başlanan yöntemle, ilaç formülasyonu, spreyleme veya toprak yolu ile verilmek yerine direk ağacın içine enjekte edilerek kullanılmaktadır. Şehrimiz içinde tüm orta refüj ve caddelerde, park ve yeşil alanlarda bulunan ağaçlarda uygulanmaya başlanılan yöntemin olumlu sonuçları görülmeye başlanmıştır.

Neler yapılıyor?

Formülasyon spreyleme şeklinde olduğu gibi çevreye dağılmadığından dolayı uygulama yapan insana, çevrede ki insanlara ve diğer canlılara zarar vermiyor. Ayrıca formülasyon direk olarak ağaca verildiği için diğer yöntemlere göre daha az miktarda kullanılıyor. Ağaç enjeksiyon yöntemi ile bir çok zararlı ve hastalıkla mücadele edebilmenin yanı sıra ağaçta element eksikliğinin tedavisi de mümkün olmaktadır. Kırıkkale Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü sorumluluk alanına giren her konuda daha sağlıklı, daha yeşil ve daha modern bir Kırıkkale için çalışmalarını sürdürüyor."



  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli