Anahtar Kelimeler:

Ahilik Haftası Kutlandı

Ahilik Haftası Kutlandı

 Ahi Oldular…

Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Ahilik`in son derece önemli bir esnaflık geleneği olduğunu söyledi.

Kutlama Programı

Kültür Merkezi`nde düzenlenen etkinlikte konuşan Vali Kolat, Ahilik Haftası`nın ülkeye, insanlığa, ekonomiye ciddi katkılar sağlamasını dilediğinde bulundu. Bir kişinin sarık noktasına gelip o belgeyi alabilmesi için bir çok yönleriyle sadece mesleğiyle değil, ahlakıyla, insanlığıyla, adaletiyle, sevgisiyle, hoşgörüsüyle temayül etmiş bir kişi olması gerektiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

Ahiliğin Önemi

"Her şeyden önce İslami kurallar çerçevesinde dürüst, ele açık, cömert ve adil olmak, hakkını yerine getirmek bunlar hem inancımızda yer alıyor hem de sanatımıza yansıyor. Ahiliğin temel özellikleri budur. Ne güzel kriter ki bu kriterler, günümüzde devam ediyor. Yıllar önce konan bu gelenekler bugün Türk Standartları Enstitüsünü kurmuşuz, her ürünün bir standarttını tespit ediyoruz, toplam kalite diyoruz bunların hepsi bizim geleneklerimizde var. Ahilik Haftası`nın ülkemize, insanlığa ekonomimize ciddi katkılar sağlamasını temenni ederim."

Yılın Ahisi Seçildi

Yılın Ahisi seçilen Ayşe Aydın ise, mesleğini ifa ederken, güzel ahlak, dürüstlük, kardeşlik, paylaşma ve kanaat gibi değerleri topluma örnek olacak biçimde uygulaması nedeniyle layık görüldü bu ödül teşekkür etti.

Ahilik Açıklaması

Aydın, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Meslek hayatının çok çalışma ve hızlı büyüme esasına dayalı, yeni ve değişen yüzü olarak kıskançlığı, ölçüsüz, hırs ve rekabeti, geçimsizliği, hazımsızlığı öne çıkardığı günümüz dünyasında, Ahiliğin bu topraklarda binlerce yıldır zaten var olan meziyetleri öne çıkaran bu ödüle layık görülmenin  mutluluğunu yaşıyorum. Mesleğime tutunmak için başvurduğum ve asla vazgeçmediğim prensiplerim, kendisi de bir meslek erbabı olan sevgili babamda var olan insani ve ahlaki değerlere karşılık geldiği, bunları bana her Türk ailesinde olduğu gibi doğal olarak aktardığını bu ödül ile pekiştirdim. 

Pilav İkram Edildi

Dürüstlüğün, sevginin, dostluğun, yardımlaşmanın, hoşgörünün, bilgi ve dayanışmanın en güzel örneklerini yıllarca sergilemiş Kırıkkale ilimizde bu ödülün şahsıma layık görülmesi  sorumluluğumu kat ve kat artırmaktadır." Konuşmaların ardından 17-21 Eylül Ahilik Haftası kapsamında Şed Kuşatma Töreni gerçekleştirildi. Kalfalıktan ustalığa geçişi simgeleyen `Şed Kuşatma Töreni` Ahi ustaları tarafından canlandırıldı. Töreni izlemeye gelenlere ahilik pilavı ikram edildi.

 



  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli