Anahtar Kelimeler:

Roketsan'da Korkutan Patlama

Roketsan

 Ağustos ayı sonlarına doğru Kırıkkale`deki silah fabrikasında meydana gelen patlamadan sonra bu kez Ankara Elmadağ`daki roket fabrikasında da bir patlama oldu

Patlama Oldu

Elmadağ`daki roket fabrikasında saat 13.00 dolayında bir patlama meydana geldi. Patlamaya ilişkin ayrıntılı bilgi verilmezken, Ankara`dan olay yerine çok sayıda itfaiye ve ambulans sevkedildi. Olayda yaralananlar olduğu iddia edildi. Kırıkkale`nin Hasandede beldesindeki Makina Kimya Endüstrisi Kurumu`na ait mühimmat deposunda 21 Ağustos gecesi büyük bir patlama meydana gelmiş, patlama sonrası çıkan yangında çevredeki orman zarar görmüştü.

Patlama Açıklaması

Elmadağ Kaymakamı Resul Kır, ilçede bulunan roket fabrikasında meydana gelen olaya ilişkin, tesislerde herhangi bir zararın bulunmadığını söyledi. Kır, Kırıkkale-Ankara karayolu üzerindeki Roketsan fabrikasının yakınında gazetecilere yaptığı açıklamada, saat 12.44 civarında atık yakıtların imhası esnasında, yakıt çukurlarından birinde meydana gelen küçük çaplı bir yangında 4 teknisyenin yaralandığını kaydetti.  Yaralananlardan 3`ünün Ankara`ya sevk edildiğini diğerinin ise ilçe devlet hastanesindeki tedavisinin sürdüğünü ifade eden Kır, şöyle konuştu:

Bilgi Verildi

"İlçemizdeki arkadaşımızın durumu gayet iyi. Ankara`ya sevk edilen arkadaşlarımızın ise şuan itibariyle Gülhane Askeri Tıp Akademisinde tedavileri sürüyor. Buradaki yaralı arkadaşlarımızın birinde orta derecede yanık var, diğerlerinde ise hafif derece de yanık var. Tedavileri devam etmektedir. İlçemizdeki tesislerde herhangi bir maddi zarar yoktur. Her şey kontrol altına alınmıştır. Takibimiz altındadır. Başka da bir olağanüstü durumumuz yoktur."



  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu