Anahtar Kelimeler:

Damızlık düve dağıtıldı

Damızlık düve dağıtıldı

Eğitim Çalışması

Kırıkkale Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce kadın çiftçilere yönelik eğitim çalışmaları devam ediyor. Bu yıl 250 kadın çiftçiye eğitim verildi.

Eğitim Çalışmaları

Kurumdan yapılan çalışma konusunda şu açıklama geldi: “İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzce İlimiz ve Ülkemiz tarımının en büyük emektarı olan kadın çiftçilerimize yönelik eğitim çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Bakanlığımızın Kadın Çiftçilere Eğitim ve Yayım Faaliyetleri çerçevesinde Müdürlüğümüzce kış hazırlıklarının yoğunlukla devam ettiği güz döneminde Gıda Muhafaza eğitimleri (turşu yapımı, konserve yapımı, dondurarak saklama v.b) uygulamalı (demonstrasyon)olarak gösterilmektedir.

Bilgiler verildi

Bu yapılan çalışmalar mevsimine göre ve ürünlerin bolluk dönemine göre farklılık göstermektedir. 2013 Yılının ilk altı aylık dönemine baktığımızda yukarıda bahsettiğimiz ve daha bir çok konuda 250 bayan çiftçimiz eğitilmiştir. Kadın çiftçilerimizin eğitimli ve bilgili hale getirilerek üretim faaliyetlerinde bilinçlendirilmeleri ve sonuç olarak da ülke ve aile ekonomisine katkı sağlamaları maksadıyla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik personeli tarafından geçtiğimiz günlerde kadın çiftçilerimizin eğitimi için Kırıkkale Merkez Ahılı kasabası ve Yahşihan İlçesi Hisarköy’de eğitim faaliyetlerimize devam edildi.

Neler anlatılıyor?

Müdürlüğümüz personeli; Sosyolog Memduha Yaman`ın ve Ev Ekonomisi Teknikeri Berrin Hiştir yanı sıra Ahılı ve Hisarköylerinden sorumlu Targel personeli Ziraat Mühendisi Bahar Alp Demirkoparan ve Veteriner Hekim Ceyda Dündar’ın eğitici olarak hazır bulundukları kadın çiftçilerimize yönelik eğitim toplantılarında, gıda muhafaza konularında (Karışık sebze turşusu yapımı, kornişon turşu yapımı, domates konservesi yapımı, dondurarak muhafaza  ) gibi konuların yanı sıra aile içi iletişim gibi sosyal konularda toplam 25 kadın çiftçimize eğitim verildi.



  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli