Anahtar Kelimeler:

Kurban Pazarı Hareketlendi

Kurban Pazarı Hareketlendi

Bayram öncesindeki hafta sonunda kurbanlık satın almak isteyenler, satıcılarla yoğun pazarlığa girişiyor. Büyükbaş hayvanlarda hisse bedeli ortalama 700 liradan satılırken, küçükbaş hayvanlar 400-600 liradan başlayan fiyatlarla alıcı buluyor.

Fiyatlar Makul
Kırıkkale’de yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Pazar yeri hareketlendi. Hafta sonu bir çok kişi kurbanlığını almak için kurban pazarına gitti. Pazar yerinde sıkı pazarlıkların yapıldığı gözlendi. Fiyatların bu yıl düşük olduğunu belirten besiciler, buna rağmen satmak üzere getirdikleri hayvanların ellerinde kalmasından dert yanıyor. Satıcılardan Kemal Tütüncü, yaptığı açıklamada, et ithal edilmesi nedeniyle çiftçi ve besicilerin zor durumda kaldıklarını savundu.

Besici Dertli
Pazarda fiyatların çok makul olduğunu ve geçen yılla aynı oranda kaldığını belirten Tütüncü, ``Geçen yıl 4 bin 500 liraya satılan hayvan, bu yıl bin 500 liraya satılamıyor. Bunda et ithalatının etkisi var. Yine de buna şükür. Satışlarımız oluyor. Vatandaş fiyatları yüksek bulsa da fiyatlar geçen sene ile aynı” diyor. Vatandaşlardan kimileri fiyatları makul bulurken, kimileri de yüksek buluyor. Pazar yeri gün geçtikçe daha çok hareketleniyor. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Pazar yerine ilgi yüksek.
 



  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu