Anahtar Kelimeler:

Hayvan Bakımevini İnceledi

Hayvan Bakımevini İnceledi

Vali Ali Kolat, Keskin ziyareti ve incelemelerinden dönerken, Kırıkkale Belediyesine ait “Geçici Hayvan Bakım Evini” ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

İnceleme Yaptı
Bakımevinde incelemelerde bulunan Vali Kolat’a bilgi verildi.  Verilen bilgide, bakımevinde  60’a yakın çeşitli tür ve boylarda köpeğin barındığı belirtildi. Sağlık ölümünde burada barındırılan kedi, köpek ve kuşların da tedavilerinin yapıldığı ifade edildi. Buraya getirilen ve toplanan köpeklerin kısırlaştırma, aşılama ve sahiplendirme işlemlerini yapıldığı belirtilerek köpek sahibi olmak isteyenlere de yardımcı olunduğu vurgulandı. Vali Kolat, köpeklerin barındığı kulübeler inceledi, onlara ilgi göstererek köpek cinsleri hakkında bilgi aldı.

60 Köpek Barınıyor
Kolat,  köpeklere sevgi gösterilmesi halinde onlarında buna karşılık verdiklerini, sert ve kötü davranılması halinde de onların insanlara karşı sert ve kaba olduklarını söyledi. Vali Kolat,  köpeklerin doğal ortamda kaldıkları alanı da gezerek köpek türleri ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Kolat, “Burası gerçekten hayvanlar için güzel bir yer. Belediyemiz sağolsun, buraya personel görevlendiriyor. Her taraf temiz. 60’a yakın köpeğin barındırılması ve beslenmesi önemli. Geçici bakım evini beğendim. İlgililere teşekkür ediyorum” dedi.
 



  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli