Anahtar Kelimeler:

Gülkonak'tan Çin'e Demir İhraç Ediliyor

Gülkonak

Keskin-Gülkonak yolunda incelemelerde bulunduktan sonra özel bir şirket tarafından işletilen Meşet tepesi mevkiindeki Demir madeni Ocağını gezerek bilgi alan Vali Ali Kolat, çalışmaları da inceledi.

Ocakta İnceleme
Keskin’in Gülkonak köyü yakınlarındaki bir maden ocağından demir çıkarılıyor ve Çin’e ihraç ediliyor. Vali Ali Kolat, burada incelemelerde bulundu. Şirket yetkilileri tarafından verilen bilgide; bu mevkilerde 1,5 milyar ton demir rezervi olduğunun tahmin edildiği belirtildi. MTA’nın Keskin yöresinde maden aramalarının son yıllarda arttığı ifade edildi. Vali Kolat, İlçe Kaymakamı İlker Özerk Özcan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Atanur Aydın, Demir Madeni çıkarılan sahaları gezerek bilgi aldılar.

Vali’ye Bilgi Verildi
Daha sonra çıkarılan madenlerin işlem gördüğü tesisleri gezen Vali Kolat’a işletme yetkilileri çıkarılan bu madenin Çin’e ihraç edildiğini belirterek bu madenin işlenilmesiyle içinde birçok değişik madenlerin elde edildiği söyledi. Vali Kolat, “Kırıkkale özellikle Keskin yöresinin maden yönünden zengin olduğunu biliyoruz.

Değerlendirilmeli
Şu anda ziyaret ettiğimiz maden alanı bunlardan biri. Son dönemlerde MTA’nın bu konuyla ilgili çalışmaları var. Rezervleri tespitten ziyade bunların işletilmesi önemli. Sivas’ta madencilik konusunda önemli işletmeler var. Tabii orada tespit edilen rezervler buraya göre daha fazla. Keskin’in yeraltındaki bu değerleri bulunup ekonomik olarak değerlendirilebilir” dedi.
 



  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli