Anahtar Kelimeler:

Trafikten Bayram Tedbiri

Trafikten Bayram Tedbiri

Önlemler Artırıldı

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Ekipler Amiri Komiser Türköz Ergin, Kurban Bayramı öncesi ve sonrasında trafikte olumsuzluk yaşanmaması için ekip sayısını iki katına çıkardıklarını, araç geçişlerinin yoğunlaştığı bölgelerde ise tedbirleri arttırdıklarını söyledi.


Bayram Tedbiri
Ankara karayolu Irmak mevkiinde gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla, Kırıkkale kent geçişinde  yoğun bir trafik yaşanacağını, karayolları verilerine göre Kırıkkale-Ankara arasında normal günlerde 25 bin araç geçişinin gözlendiğini, bayram tatilinin uzun olması nedeniyle bu sayının 70 binlere çıkacağını kaydetti. Bayram ve sonrasında güvenli bir trafik akışının olması için gerekli tüm önlemlerin alındığını ifade eden Ergin, şöyle konuştu:

Bilgi Verildi
"Ülkemizde olduğu gibi Kırıkkale`de de bununla ilgili bazı tedbirler aldık. Ekip sayılarını 2 katına çıkararak, merkezde çalışan arkadaşlarımızı da buralara takviye ederek hem trafik akışının yoğunlaştığı bölgelerde, zaman zaman trafik ışıklarına da müdahale etmek suretiyle vatandaşlarımızın gidecekleri yerlere kazasız ve huzurlu bir şekilde yolculuk yapmalarını sağlayacağız. Ayrıca mezarlık, terminal ve kurban pazarlarının bulunduğu yerlerde ek ekiplerimizle görev yapacağız. Emniyet Genel Müdürlüğü, 2013 yılını, hızla mücadele ve emniyet kemerinin yoğun bir şekilde kullanılması amacıyla `emniyet kemeri` ve `hız yılı` ilan etti.

24 Saat Radar Var
Tüm güzergahlarımızda 24 saat radar kontrolleri yapılacak. Kural ihlali yapan vatandaşlarımıza hem uyarı hem de gereken işlemler yapılacak. Ayrıca ilgili yönetmelik gereğince de tescil plakasına işlem yapılmak suretiyle tebliğ yapılarak cezalar tatbik edilecek. Amacımız öncelikle ceza uygulamak değil, vatandaşlarımızın kazasız bir şekilde seyir etmelerini, gitmelerini ve dönmelerini sağlamak." İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Ekipler Amirliği ekipleri, bir dinlenme tesisinde uyarıcı broşür dağıttı, araç sürücülerine uyarılarda bulundu.
 



  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı