Anahtar Kelimeler:

Kurbanlık Uyarısı

Kurbanlık Uyarısı

Nelere Dikkat Edeceksiniz

Kırıkkale’den diğer illere sevk edilecek kurbanlık hayvanların, 20 Temmuz 2013 tarihli 28713 sayılı Resmi Gazete de yayınlanan 2013 Yılı Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliğe uygun olarak yapıldığı bildirildi.

Kırbaş Açıklaması
Kırıkkale Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş yaptığı yazılı açıklamada, sevk edilecek büyükbaş hayvanların kulak küpelerinin takılmış olması ve TÜRKVET veri tabanında kişinin kaydının bulunması gerektiğini belirtti. Aşılama kampanyası uygulanan yerleşim birimlerinden yapılacak büyükbaş hayvan sevklerinde şap aşısı yaptırmış şartı aranacağını ifade eden Kırbaş, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

Önemli Uyarılar
"Sığır cinsi hayvanların şap hastalığına karşı aşılanıp aşılanmadığı kayıtlar ve aşılama makbuzları ile kontrol edilecek, veteriner sağlık raporunun ilgili bölümüne şap aşısının yapıldığı tarih, aşının seri numarası, aşılama serumlama makbuzunun tarihi ve seri numarası yazılacaktır. Aşılama kampanyası uygulanmayan yerleşim birimlerinden yapılacak sevklerde ise hayvanların klinik muayenesi, sevk olunan yer ve sevk edileceği yer dikkate alınacak ve söz konusu hayvanların klinik muayenelerinde şap hastalığı varlığı ya da şüphesi bulunmaması, sevk oldukları ve sevk edilecekleri yerin şap hastalığı şüphesi ya da mihrakı nedeniyle oluşturulmuş koruma ve gözetim bölgesi olmaması durumunda, sevkine müsaade edilecektir. Kurbanlık olarak sevk edilecek koyun ve keçi türü hayvanların ise hayatları boyunca en az bir kez PPR aşısı ile aşılanmış olmaları gerekmektedir.

Dikkat Edin
PPR aşı uygulamaları üzerinden 15 gün geçmeyen küçükbaş hayvanların nakillerine yeterli koruma oluşmaması nedeniyle izin verilmeyecektir. Kurbanlık olarak sevk edilecek koyun ve keçi türü hayvanların sevklerinde şap aşısı yaptırmış olma şartı aranmayacaktır. Kulak küpesi olmayan Büyükbaş hayvanların sevklerine izin verilmeyecektir. Kırıkkale`den diğer illere sevk yapacak hayvan sahipleri hayvanlarına ait şap aşısı kayıtları ve pasaportları ile birlikte il ve ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine gelerek veteriner sağlık raporu alacaklardır. Kentimizde kurulan kurbanlık hayvan satış yerlerine kulak küpesiz veya veteriner sağlık raporsuz hayvan sokulmayacaktır." Kırbaş, hayvan sevkleri sırasında gerekli belgeleri bulundurmayan hayvan sahiplerine sığır cinsi hayvanlar için hayvan başına 383 lira, koyun ve keçi türü hayvanlar için ise hayvan başına 62 lira para cezası kesileceğini ve gerekli belgeleri bulundurmayan nakil vasıtası sahiplerine de bin 279 lira para cezası verileceğini kaydetti.
 



  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli