Anahtar Kelimeler:

Herkes Pazardan Memnun

Herkes Pazardan Memnun

Pazarı Gezdi

Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Kurban Bayramı öncesinde Hayvan Pazarı’nı gazetecilerle birlikte dolaştı ve pazarcılarla görüştü

Vatandaş Çok Memnun
Kurban Bayramı öncesinde hayvan pazarını gezen Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Pazar yerinden memnun ayrıldı. Gazetecilerle pazarı dolaşan Başkan Korkmaz, kimi vatandaşlara kurban pazarlığı da yaptı. Pazar yerinin eksiklerini giderildiğini söyleyen Korkmaz, “Pazar yeri şimdi daha güzel oldu” dedi. Pazar yerinden çok memnun olduklarını söyleyen kurban  satıcıları ise “Pazar yeri mükemmel. Tüm ihtiyaçlarımız karşılanıyor. Alah sizden razı olsun” diyerek Başkan Korkmaz’a teşekkür ettiler.

Eksikler Giderildi

Pazar yeri ile ilgili açıklamalarda bulunan Korkmaz, “Geçen yıl ilkti ve yeni açılmıştı. Şimdi biraz daha tecrübeliyiz. Daha derli toplu. Sizlerin de gördüğü gibi bütün besiciler memnun ve teşekkür ediyorlar. Burada ve şehirde tüm tedbirler alındı. Sorunsuz bir kurban bayramı yaşamak istiyoruz. Bu sebeple tüm ekiplerimiz seferber oldu” diye konuştu.

17 Bin Kurban Kesiliyor

Kırıkkale’de ortalama 17 bin kurbanlık kesimi yapıldığını belirten Başkan Korkmaz, bunun 10 bininin küçükbaş, geri kalanların ise büyükbaş olduğunu ifade etti. Korkmaz, hayvan pazarında 330 parselin kiralandığı da söyledi. Ayrıca kesimhanenin de açık olduğu bildirildi ve randevu almaya devam ettiği vurgulandı. 270 civarında randevu geldiği bunun artacağı kaydedildi. Kesimhanede büyükbaş kesim ücreti 150 TL, küçükbaş kesim ücreti de 30 TL olarak belirlendi.

Açıkta Kesim Yasak
Bu yıl açıkta kesim, açıkta kurban satışına izin verilmiyor. Açıkta kurban satanlar konusunda çalışma sürüyor. Açıkta kesim yapanlara da ceza yazılacak. Kurbanlıkların Pazar yerlerinde kesilmesi veya mezbahaneye getirilmesi önerildi. Mahallelerde kurban kesimi için çöp poşeti dağıtımı da yapıldı. Korkmaz, “Hemşehrilerimizin temizlik ve hijyene özen göstermelerini rica ediyoruz” dedi. Hayvan pazarına Kırıkkale dışından da talebin yüksek olduğu gözleniyor. 15 kişinin dışarıdan gelerek burada kurban satışı yaptığı bildirildi.
 



  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu