Anahtar Kelimeler:

Skandalda Son Perde!

Skandalda Son Perde!

Eğer Doğruysa…


Zarar eden hastanenin zararını ortadan kaldırmak için çok ilginç ve skandal olan bir yol denendiği iddia ediliyor.

Zarar Ediyor
Hastanelerde genel sekreterlik uygulaması bazı illerde tutmadı. Bunlardan biri de Kırıkkale’de. Yüksek İhtisas Hastanesi zarar ediyor. Genel Sekreter beceriksiz çıkınca, 17 ilde hastaneler zarar etmeye başladı. Kırıkkale’deki zararın aylık 1.5-2 milyon lira olduğu öne sürülüyor. Hastanede durum rezalet. Bu yüzden Kırıkkale gibi 17 ilde hastalar özel hastanelere gitmeye başladı. Hükümet de bu durumu engellemek için özel hastane ücretlerine zam yaptı. Amaç, hastaları tekrar devlete çekmek.

Büyük Bir Skandal!
Yani Genel Sekreterin beceriksizliği hastalara yansıdı. Bu durum skandalın ilk perdesi. İkinci perdesi ise hiçbir hastanın geri gönderilmek istenmemesi. Hastaneye gelen hastaların özel hastaneye veya Tıp Fakültesi’ne gitmemesi için kesin talimat verildiği öne sürülüyor. Talimatta şu: “Eğer hasta ameliyatlık durumda değilse bile zarar vermeyecek şekilde ameliyat edilsin…” Bunun sebebi ise ameliyattan para kazanmak. Yani zararı ortadan kaldırmak.

Doktorlar Rahatsız
Bunlar bir süredir hastane içinde hararetli şekilde tartışılan konular. Kırıkkalelilerin dikkatli olması isteniyor. Yüksek İhtisas Hastanesi’nde gerçekleştirilecek her ameliyata şüpheyle bakılması gerektiği iddia ediliyor. Uygulamanın talimat üzerine başladığını söyleyenler bile var. Hastane personeli ve hekimler bu durumdan oldukça rahatsız. Buna bir son verilmesi isteniyor.
 



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu