Anahtar Kelimeler:

Temayül Yoklaması Olacak

Temayül Yoklaması Olacak

Sandık Kuruluyor!

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kaan Köksal, yerel seçime yönelik hazırlıklardan bahsetti ve adayları belirlemeye yönelik temayül yoklaması yapılacağını söyledi.


Temayül Yapılacak
AK Parti Kırıkkale teşkilatı yerel seçim ile ilgili hazırlıklarını sürdürüyor. Partinin milletvekilleri Oğuz Kan Köksal ve Ramazan Can, dün parti binasında düzenledikleri toplantı ile bu çalışmalar konusunda bilgi verdiler. Oğuz Kaan Köksal, adayların belirlenmesi için temayül yoklaması yapılacağını söyledi. Yoklamanın tüm başkanları ve başkan adaylarını ilgilendirdiği vurgulandı. Köksal, “Adaylarımızı belirlemek için temayül yapılacak. 16-17 Kasım tarihinde gerçekleştirilecek” dedi.

Genel Merkez Açacak

Ramazan Can ise konuyu biraz daha açarak, “Bir salon tutup burada temayül yoklaması yapacağız. İlçe ve il merkezi için gerçekleştirilecek bu yoklama. Başkanların durumunu gözlemlemek için 4 soru sorulacak, 1 soru da “kimi başkan olarak görmek istersiniz?” şeklinde olacak. Teşkilat mensupları sorulara yanıt vererek zarfa koyup sandığa atacaklar. Sandık burada açılmayacak ve oy tasnifi yapılmayacak. Mühürlenip genel merkeze götürülecek. Genel merkez açacak” diye konuştu.

Süreç Devam Ediyor
Bu çalışmanın adayı belirlemeye yönelik çalışmalardan bir tanesi olduğunu söyleyen Can, “Bunun yanı sıra anketler yapılıyor, teşkilatın görüşü alınacak. Aday bu kriterler bir araya getirilerek belirlenecek” dedi. Ramazan Can, seçim takvimine göre hareket edeceklerini söyledi ve AK Parti’nin 1 Aralık tarihine kadar süreci işleteceğini belirtti. Genel merkezin önce 16 büyükşehir belediye başkan adayını belirleyeceği, ardından yeni büyükşehir olan yerlerin başkan adaylarının belirleneceği ve sonra da aralarında Kırıkkale’ni de yer aldığı il belediye başkan adaylarının hep birlikte belirleneceği ifade edildi.
 



  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli