Anahtar Kelimeler:

Sessiz Devrim

Sessiz Devrim

Atalay Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, “Sessiz Devrim” isimli bir kitap çalışması yaptırdığını anlattı ve kitapta 2002’den 2012 yılının sonuna kadar Türkiye’deki demokratikleşme adımları olarak neler yapıldığının belirtti.

Neden Sessiz Devrim?

İl Başkanlarına geçtiğimiz günlerde yapılan toplantıda bu çalışmayı anlatan Atalay, anayasa, yasa değişiklikleri, diğer alt mevzuat veya idari tasarruflar, bunun hepsinin tam bir envanterinin bu kitapta bulunduğunu belirterek, “Kronoloji ile 2002’den başlıyor ve yıl yıl koca bir kitap oluyor. Şimdi bunların birçoğu unutuldu, buna biz `Sessiz Devrim` dedik. Sessiz Devrim ismini koymamızın sebebi, değişik yerlerde, geçen yıllarda halk hareketli oldu, devrimler oldu, aslında Türkiye’de yaptığımız değişim o kadar köklü, devrim çapında ama bunları demokrasinin kendi standartları ve kuralları içinde yaptık.

Demokratikleşme Adımı

Tamamen demokrasi ile seçimlerle geldik ve ikna ederek, uygun stratejiler uygulayarak bu değişimi yaptık. Hamd olsun bugün Türkiye daha özgür, zengin, itibarla ve daha güçlü. İşte bu demokratikleşme adımlarının bir yenisini, bunun içeriğini hiç bilmiyorum çünkü orada çok şey var, `En kapsamlısı` dedim, Başbakanımızın hakkını ihlal etmek istemem, o açıklayacak. Çünkü bunları, basında çok şey çıksa da orada çok sürprizler var. İnsanları şaşırtacak, ezberleri bozacak çok şey var orada ve Türkiye’nin gerçekten demokratikleşme adına attığı en önemli adımlar olacak."
 



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı