Anahtar Kelimeler:

Partilerde son durum ne?

Partilerde son durum ne?

Önümüzdeki yıl Mart ayında yapılacak olan yerel seçim için adayların ve partilerin hazırlıkları sürüyor. Müracaatta son gün olması nedeniyle bugün bir çok ismin partilere müracaat dilekçesi vermesi bekleniyor.

CHP’de durum
Kırıkkale’de yerel seçim hazırlıkları devam ediyor. AK Parti’de bir yoğunluk gözleniyor. CHP İl Başkanlığı üç ilçenin adayını belirledi. İl Başkanı Ziya Kavlak, önceki gün yaptığı açıklama ile Keskin’e Haşmet Aytaç’ın, Sulakyurt’a Tarık Kaya’nın ve Yahşihan’a Osman Ersayar’ın aday olduğunu söyledi. Diğer ilçeler, iki belde ve il merkezi için çalışmalar sürüyor.

MHP ve SP’de durum

MHP’de de iki ilçenin adayı belli olmuştu. Balışeyh ilçesinde Ahmet Tuna, Sulakyurt ilçesinde ise İsmail Bildik aday olarak belirlendi. Diğer ilçeler, iki belde ve il merkezi için adaylar henüz belli değil. Seçimin bir diğer partisi Saadet Partisi’nde ise adaylar henüz belli olmadı. Önümüzdeki günlerde bazı ilçelerin adaylarının açıklanması bekleniyor. İl merkezi için de bazı isimler ile temaslar sürüyor.

AK parti’de durum
Seçimde en dikkat çeken parti kuşkusuz AK Parti. Burada ilçe, belde ve il merkezi için bir çok isim öne çıkıyor. Keskin, Bahşılı, Yahşihan en dikkat çekici yerler. Bu üç yer için bir çok kişi müracaatta bulunmaya başladı. İl merkezi için de bazı isimler müracaat etti. Nuh Dağdelen ve Hurşit Gündoğan il merkezi için müracaatını yaptı. Bugün Kemal Albayrak ve Turan Kıratlı’nın da müracaat etmesi bekleniyor.

Temayül yapılacak

AK Parti adaylarını anket çalışması, temayül yoklaması ve STK’larla yapılacak görüşmelerden sonra belirleyecek. 15 Kasım tarihinde anket yapılacak. 16-17 Kasım tarihinde ise temayül yoklaması olacak. Yoklamada parti teşkilatı ve meclis üyeleri oy kullanacak. Başkanlara yönelik 5 soru cevaplanacak, 1 soru da “kimi aday olarak görmek istiyorsunuz?” şeklinde olacak. Bunlara cevap yazan isimler cevabı zarfa koyarak sandığa atacak.

Nasıl belirlenecek?
Oyların Kırıkkale’de açılmayacağı ve sayılmayacağı, toplanıp genel merkeze götürüleceği öğrenildi. Değerlendirme genel merkezde yapılacak. Genel merkez anket sonuçları, temayül sonuçları ve teşkilat ile STK’ların görüşlerini alarak adayı belirleyecek. İl merkezi için de ilçe ve beldeler için de durum aynı olacak. Ortaya çıkan sonuçlara göre adaylar belirlenecek ve ilan edilecek. Seçime de böyle gidilecek.
 



  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı