Anahtar Kelimeler:

Tokat Milletvekili Geldi

Tokat Milletvekili Geldi

“Siyasi Malzeme Yaptılar”

Partisinin Kırıkkale İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında konuşan Milliyetçi Hareket Partisi (Mhp) Tokat Milletvekili Reşat Doğru, başörtüsü sorunun 11 yıl önce çözülmesi gerektiğini belirterek, "Ak Parti her olayda olduğu gibi bunu da siyasi malzeme olarak kullandı" dedi.

Parti Ziyareti
AK Parti`nin 11 yıldır iktidar olduğunu ve verdiği sözlerin hiçbirini yerine getirmediğini iddia eden Mhp Tokat Milletvekili Reşat Doğru, "11 yıldır Ak Parti iktidar. Vermiş olduğu sözlerin hiçbirini yerine getirmemiş olduğu, yolsuzlukların ayyuka çıktığı, yasakların tamamen farklı şekillerde değerlendirildiği, fakirliğin kat ve kat artmış olduğu bir ortam içerisindeyiz. Milli birlik ve beraberliğimizden tutunda çiftçinin durumuna kadar, Anadolu`daki yaşayan insanların durumuna kadar çok ağır durumlarla karşı karşıyayız. Bakın Anadolu göç ediyor, ben Tokat Milletvekiliyim, Tokat`ın nüfusu 850 binlerden maalesef 612 binlere düşmüş, 7 milletvekilliğinden 5 milletvekilliğine düşmüş. Kırıkkale bizim her zaman geçtiğimiz bir ildir. Kırıkkale bu bölgede en güçlü illerden biriydi. Nüfusu 400 binin üzerindeydi ama Kırıkkale kaybetti arkadaşlar. Tür insan kaybetmiştir, çiftçi, köylü, emekli kaybetmiştir, sosyal katmanların hepsi kaybetmiştir. İşte Ak Parti`nin faturası. Öyleyse 11 yıllık Ak Parti iktidarı mutlaka ama önce uyarılmalı sonra da artık bu milletin oylarıyla da iktidardan gönderilmeli" diye konuştu.

Açıklamaları Oldu

AK Parti`nin, başörtüsü sorununun çözülmesini siyasi malzeme olarak kullandığını savunan Doğru, "Biz başörtüsü sorununun çözümünü biz kendi iktidarımız döneminde de gündeme getirmiştik. Ak Parti`nin ilk dönemlerinde de gündeme getirdik. Sayın genel başkanımız Devlet Bahçeli, bununla ilgili getirilecek her türlü kanun destekliyoruz, her türlü değişikliği destekliyoruz, Anayasa değişikli olmak üzere her türlü değişikliği olmak üzere her türlü çalışmada varız dedi. Bilindiği üzere arkadaşlar Anayasanın 10. maddesini değiştirdik, ama kılık kıyafeti tarif eden maddede Ak Parti yan çizmiştir hatırlarsanız. Ondan sonra Anayasa Mahkemesi iptal etti. Şuan itibariyle tabi yeni bir düzenleme içerisine giriyorlar ve bu gün itibariyle 4 tane milletvekili arkadaş Tbmm`ye başörtüsüyle geleceklerini ifade ettiler, bence gelmeliler. Ancak bu sorun şimdi değil de 11 yıl önce çözülmeliydi. Ama Ak Parti her olayda olduğu gibi bunu da siyasi malzeme olarak kullandı" şeklinde konuştu.

MHP Doğru Yaptı

Bir gazetecinin Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatçı`nın istifası ile ilgili sorusu üzerine Doğru, Fethiye`de Mhp`nin doğru yaptığını, belediye başkanının yanlış yaptığını söyledi. Türkiye Cumhuriyeti Devleti`nin resmi dilinin Türkçe olduğu hatırlatan Milletvekili Doğru, "Türkçenin dışında hiçbir dili kabul etmiyoruz. Türk milletinin kuruluş felsefesidir, gücüdür, Türk milletinin varlık sebebidir. Türkiye Cumhuriyeti`nin başkenti Ankara`dır, bayrağımız al bayraktır. Marşımız, istiklal marşıdır. Bunun yanında güzel Türkçemizi de hiç kimsenin yıpratmasına müsaade edemeyiz. Mhp Genel Merkezi olarak da gereken tedbir alınmıştır. Arkadaş istifa mı etmiştir, edebilir. 40 arkadaşımızın istifa ettiği söyleniyor bunlar doğru değildir, oradaki ülkücü hareketin insanları dik bir şekilde durmaktadırlar, inşallah önümüzdeki dönemde de yapılacak olan yerel seçimlerde de biz Fethiye`yi tekrar kazanacağız" dedi.
 



  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu