Anahtar Kelimeler:

Kırıkkale Üniversitesi`nde Fransa modeli anlatıldı

Kırıkkale Üniversitesi`nde Fransa modeli anlatıldı

Kırıkkale Üniversitesi Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü Fransızca Mütercim Tercümanlık Anabilim Dalı öğretim üyeleri koordinatörlüğünde ‘Fransa`da Eğitim’ konulu seminer verildi.

Hak eşitliği mevcut
Fransa Büyükelçiliği Campus France Türkiye Sorumluları Nora Chatti-Sağkol ve Yadigar Pala`nın konuşmacılığını yaptığı seminerde ‘Neden Fransa`da Eğitim’ sorularına cevap verildi. Yahya Kemal Konferans Salonu`nda, yapılan program sonunda Fransız Mütercim-Tercümanlık Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Yusuf Polat, katılımcılara hediye takdim etti. Fransa`da yapılan lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimleri sonrasında öğrencilerin tüm dünyada denkliği olan bir diplomaya sahip olabileceklerinin altını çizen Pala, "Fransa`da eğitim gören tüm öğrenciler için hak eşitliği mevcut”

Yardımcı oluyoruz
“Örneğin kendi ülkesinin mensupları olan öğrenciler ve yabancı öğrenciler arasında hiçbir ayrım yapılmıyor. Maddi durumuna bakılmaksızın tüm öğrencilere kira yardımı ve ulaşım indirimi verilmekte. Ayrıca öğrenciler kayıt esnasında yapılan sigortadan bir yıl boyunca faydalanabiliyor. Ancak bunlar Fransa`da görülecek bir eğitimin ücretsiz olduğunu ifade etmiyor. Elbette bu eğitimin de belirli bir masrafı var. Bizler tüm öğrencilerimizin faydalanabileceği 117 burs programı dahil olmak üzere eğitimlerinin diğer süreçlerinde onlara yardımcı oluyoruz." dedi.

 



  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli