Anahtar Kelimeler:

Hacılar'a Başbakan'la Adaş Aday

Hacılar

Recep Erdoğan Hacılar Kasabası İçin Orijinal Projelerle Gündemde

Hacılar’a Başbakan’la Adaş Aday


Kırıkkale’nin Hacılar beldesi Belediye Başkanlığı’na talip olan, Başbakan’la adaş Recep Erdoğan, projeleriyle bir hayli iddialı.

Yapmak İstediklerim
Hacılar Belediyesi ve kasaba için çok önemli projeler hazırladığını söyleyen Recep Erdoğan, “Allah kısmet eder de başkan olursak, kasabamızı Kırıkkale’nin en gözde yeri yapmaya kararlıyım” dedi. Recep Erdoğan, projelerini şöyle sıraladı: “İlk hedefim; bazı ilçelerin dahi sahip olamadığı belediye gelirini, halkıma adaletli ve eşit şekilde, maddi ve manevi olarak faydalanmaları için projeler üreterek halkımın her zaman yanında ve hizmetkârı olan bir başkan olmaktır. İlköğretim düzeyindeki çocuklarımızı, okul yönetimiyle iş birliği yaparak öğrencilerin başarılı olmaları için her türlü sosyal destek ve ödül sistemini uygulamak, başarılı öğrencilerimize kurs ve dershaneye gitme imkânı sağlayacağım. Meslek edindirme kurslarının açılmasını sağlayarak işsiz gençlerimizin önce bir meslek sahibi olmalarını sağlayacağım. Lise ve üniversite düzeyinde okuyan gençlerimize maddi ve manevi yardımda bulunarak planlı ve düzenli olarak daima onların yanında olacağım.
 
İşsizlik Çözüm Projeleri
Kasaba içerisinde bulunan MYO öğrencilerine belediye tarafından yurt, sosyal tesisler ve diğer ihtiyaçlarını karşılamak ve belediye imkânlarından ücretsiz olarak yararlanmalarını sağlayacağım. Eğitime yapılan yatırımlar her zaman önceliğim olacak ve kasabanın eğitim konusundaki bütün projelerine destek vereceğim. Göreve geldiğimizde iş arayan kasaba halkına duyuruda bulunarak müracaat edenleri, meslek, yaş ve tahsil durumlarına göre tasnif edip Tüpraş ve belediye mücavir alanında bulunan diğer şirketlerle bizzat kendim ilgilenmek suretiyle kasaba da işsizlik sorununu çözeceğim. Kasaba da çalışmak isteyen bayanları istihdam etmek için, bayanların çalışacağı şirketlerle istişare ederek gerekirse bedava arazi vermek suretiyle kasabamıza yatırım yapmalarını sağlayacağım. İşsizlik projesindeki hedefim her evden en az iki kişinin çalışmasını sağlayarak refah düzeyini yükseltmektir.
 
Sosyal Projeler
Emekli olmasına 5 yıl kalan fakat herhangi bir iş kolunda çalışmadığı için sigorta primini yatıramayan vatandaşlarımızı yaş ve fiziki durumlarını gözeterek belediyede istihdam edip onların emekli olmalarını sağlayacağım. Kasabamızı çevreleyen dağ ve tepelerde yenilenebilir enerji olan rüzgârgülleri kurmak. Bu enerjiden kasaba halkına minimum fiyattan elektrik kullanmalarını sağlamak kalan elektriği ise entegre sisteme satarak kısa sürede yatırımı amorti etmek için çalışmalarda bulunacağım. Yer altı su rezervini yer üstüne çıkarmak suretiyle kasabanın su ihtiyacını ucuz ve kesintisiz olarak kullanacağı projeler geliştirip uygulamasını yapacağım. Her mahalleye içerisinde halı saha, basketbol sahası ve çocuk parkı olan çağdaş düzenli spor ve oyun alanları kuracağım. Öncelikle bayanlar olmak üzere kasaba halkına düzenli olarak uzman kişiler tarafından konuları değişik olmak suretiyle seminerler vermek ve seminerlere uygun olan geziler düzenleyerek halkın hayata bakış açılarını devamlı olarak pozitif görmelerini sağlayacağım. Biliyorum ki toplum öncelikle psikolojik olarak eğitilmelidir.

Evi Olmayana Ev
Kasaba da evi olmayan vatandaşlarımızın ev yapmayı istemeleri halinde belediyenin imkanları doğrultusunda gerekli yardımları sağlayacağım. Yaşlı, engelli ve hasta olan kasabalı hemşerilerimin düzenli olarak sağlık, gıda ve yakacak gibi temel ihtiyaçlarının belediye tarafından karşılanmasını sağlayacağım. Engelli vatandaşlarımızın rahat yaşayabilmeleri için gerekli projelerin hayata geçirilmesine öncelik vereceğim. Düğün yapan gençlerimize hatırı sayılır biçimde maddi ve manevi destekte bulunacağım. Cenazesi olan ailenin tüm giderlerinin belediye tarafından karşılanmasını sağlayacağım. Çevre ve Bölge Planlamasında kasabamızın büyük eksikliği olan yeşil alan, ağaçlandırma ve ormanlık bölgelerin arttırılması için gerekli çalışmaları yapacağım.

24 Saat Hizmette Olacağım
"Çocuğuma Ev Alabilecek miyim?" düşünceler içerisinde yaşamasını istemiyorum. Çilekeş ve cefakâr insanlarımızı imkânlar dâhilinde refah hayat geçirmeleri için devamlı çalışacağım. Göreve geldiğimde AB`nin desteklediği projeleri sürekli takip ederek kasaba halkına uygun, özellikle eğitim ve tarım projelerini hayata geçirmek için çalışacağım. Belediye başkanı olduğum takdirde göreve geldiğimde tüm kasaba halkının başkanı olacağım. Kasaba da birlik ve beraberlik için elimden gelen her şeyi yapacağım. Belediye halkımızın 24 saat hizmetinde olacak. Belediye hizmet hattı kurdurarak her zaman öneri ve şikâyetlerin bildirilmesini sağlayacağım.”
 



  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli