Anahtar Kelimeler:

Fikirler Ebediyen Yaşar

Fikirler Ebediyen Yaşar

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 75. yıldönümünde anıldı. Meydanda ve Kültür Merkezi’nde bir anma programı gerçekleştirildi.
 
 Anma Töreni Yapıldı
Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 75. yıl dönümünde ülkemizde ve ilimizde düzenlenen çeşitli etkinliklerle bir kez daha anıldı. Kırıkkale’de ilk tören Cumhuriyet Meydanı`nda saat 08.45`te Atatürk Anıtına çelenklerin sunumuyla başladı. Buradaki törene Vali Ali Kolat, Garnizon Komutanı Tuğ. Yücel Karauz, Belediye Başkanı Veli Korkmaz,  adli, askeri ve İdari personel, siyasi parti temsilcileri, Sivil toplum kuruluşu yetkilileri, şehit aileleri,  gazilerimiz ile davetliler katıldılar.

Kültür Merkezi’nde Tören
Saygı duruşu 09.05 geçe İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne ait sirenlerin çalmasıyla yapıldı.  Daha sonra İstiklal Marşı okundu. Tören İl Kültür Merkezi salonunda devam etti. Buradaki tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okumasıyla başladı. İkmal Yüzbaşı Serdar Koparan "Atatürk`ün Son Zamanı", K.Ü Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Rafet Metin "Atatürk’ün Liderliği " konusunda birer konuşma yaptılar. Konuşmalardan sonra Kırıkkale Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından Atatürk konulu Oratoryo ile Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri tarafından Atatürk’ün sevdiği şarkıları sunuldu.
 



  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu