Anahtar Kelimeler:

Minarenin külahı takıldı

Minarenin külahı takıldı

Tamamlanmasıyla birlikte Kırıkkale`nin sembolü haline gelecek olan Nur Camii inşaatı devam ediyor. İki yıl önce başlanan Nur Camii inşaatını tamamlama çalışmaları devam ediyor

Çalışma sürüyor
Nur Camii ile ilgili olarak Vali Ali Kolat, "Camimiz yavaş yavaş bitiyor. Bugün de minarelerin külahları yerlerine konuyor. Bu caminin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi. Vali Kolat`ın ardından konuşma yapan Müftü Gerek, "4 metre yüksekliğinde alem var. Altında geniş bir kazan var. Şu anda o kazanı koyduk. Toplamda bizim alemlerimiz çok fazla ama en önemlileri ve en büyükleri bunlar. Bu külahların altı preymut denilen soğuğa ve sıcağa dayanıklı ahşap malzeme var.

Bilgi verildi
Bunu profillerin üzerine çelik dübellerle yapıldı. Onun üstüne kurşun kaplandı ve montajı yapılacak. Bunun statiğini Kırıkkale Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürümüz Doç. Dr. Ahmet Doğan yaptı. Alemler konduğunda caminin önemli kısmının bitirildiği ve açılışının yakın olduğu anlamına geliyor. İnşaallah, kazasız belasız biter ve açılışını yaparız." şeklinde konuştu.

30 milyona malolacak
Yaklaşık 30 milyon liraya mal olması beklenen caminin alt katında 7 bin metrekarelik çekme katlı otopark, ikinci katında yaklaşık 7 bin metrekarelik çok amaçlı süpermarket, son katında ise 3 bin 500 kişinin namaz kılabileceği alan bulunması, ayrıca yan bölümde modern mimariye uygun müftülük binası ve lojman yapılması planlanıyor.
 



  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli