Anahtar Kelimeler:

İnsanlar Kerbela'dan İbretler Çıkarmalıdır

İnsanlar Kerbela

Yağmur Kadın Eğitim ve Kültür Derneği tarafından, İl Kültür Merkezi’nde Muharrem ayının önemi adlı seminer düzenlendi. Seminere katılan Gazeteci Yazar Halit Akçor, Muharrem ayı dolayısıyla, her yıl Muharrem`in 10`u geldiğinde kalbinde iman taşıyan her mümini bir hüzün ve keder kapladığını ifade etti.

Kerbela’yı Anlattı
Muharrem`in 10`unun, Hz. İmam Hüseyin`in ve pek çoğu ehl-i beyitten olan 70 kişinin Kerbela çölünde şehadete ulaştıkları tarih olduğunu anlatan Akçor, "Yürekleri dilhun eden bu acı, dünyanın neresinde olursa olsun, mezhebi, meşrebi, kültürü, coğrafyası ne olursa olsun, Resul-i Ekrem`e, ashabına ve ehl-i beyt-i Mustafa`ya muhabbet besleyen her müminin ortak acısıdır. Bizim mersiyelerimiz, muharremiyelerimiz, münacatlarımız, niyazlarımız, kasidelerimiz, ilahilerimiz, nefeslerimiz topyekün edebiyatımız bunun ölmez şahitleridir." değerlendirmesinde bulundu.

Dersler Çıkarılmalı
“Şurası iyi bilinmelidir ki, Kerbela hadisesinde Hz. Hüseyin ve arkadaşlarının uğruna can verdikleri yol, Hz. Muhammed Mustafa`nın yoludur" vurgusunu yapan Akçor, Hz. Hüseyin`in zulme, zalime, haksızlığa ve adaletsizliğe karşı çıktığını belirtti. Akçor, Hz. Hüseyin`in Hz. Muhammed`in izinde, soy, sop, aşiret, asalet, makam kaygısı gütmeksizin giriştiği ve canını feda ettiği mücadelesinin, herkese örnek teşkil etmesi gerektiğine işaret ederek, kuşkusuz Hz. Hüseyin`in Kerbela`da şehadetiyle zalimlere üstün geldiğini bildirdi. Kerbelayı doğru okumak ve anlamak gerektiğini belirten Akçor insanların, onu tarihte yaşanmış bir kıssaya, mitolojiye, efsaneye dönüştürmektense bu hadiseden dersler ve ibretler çıkarmasının önemli olduğunu vurguladı.
 



  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli