Anahtar Kelimeler:

Merhamet Şebekesi Kuruyoruz

Merhamet Şebekesi Kuruyoruz

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ilimize geldi. Kırıkkale Belediyesini ziyaret eden Prof. Görmez Kırıkkale Belediyesinin çalışmaları hakkında bilgi aldı.


Ziyaretlerde Bulundu

Beraberinde Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Pro. Dr. Ekrem Yıldız, İl Müftüsü Bekir Gerek ve Kelam Profesörü Şerafettin Gölcük ile Kırıkkale Belediyesine gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ve heyetini Belediye Başkanı Veli Korkmaz Belediye girişinde karşıladı. Başkanlık Makamında gerçekleşen ziyarette ilk olarak Belediye Başkanı Veli Korkmaz konuşma yaptı. Korkmaz konuşmasında dini alanda yapılan çalışmalardan bahsetti. Korkmaz ‘Diyanet İşleri Başkanımızı Belediyemizde karşılamaktan büyük memnuniyet duyduk. Kendisi ilahiyat biliminde katkılarını taktir ediyoruz.

Gayret İçinde Olduk
Biz de Kırıkkale Belediyesi olarak Valiliğimiz ve Müftülüğümüzle ortak çalışmalar yürütüyoruz. Nokta Camii gibi büyük bir eseri ortak çalışmamız ve vatandaşımızın desteğiyle ilimize kazandırdık. Nur Camii inşaatımız sorunsuz bir şekilde devam ediyor. Yakında Çarşı Camii ve Fırınlı Camii inşaatlarına başlayacağız. Aziziye ve Bağış Camii inşaatlarımız da Belediyemiz Müftülüğümüz ve vatandaşlarımızın desteğiyle devam ediyor. Şu anda inşaatları devam eden ve biten camilerimizle birlikte sadece şehir merkezinde 35 bin kişi kapasitesine ulaşacağız. Yaz Kuran Kurslarına bu yıl ilimiz de 25 bin çocuğumuz katıldı. Ayrıca ilimizde ki tüm camilerimizin eksiklerinin tamamlanması konusunda üzerimize düşeni fazlasıyla yapma gayreti içinde olduk’ dedi.

Her Şehrin Ruhu Vardır

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’de Kırıkkale Belediyesinin dini ve kültürel alanda yaptığı çalışmalardan memnuniyet duyduğunu söyledi. Şehirlerin ruhu olduğunu söyleyen Başkan Görmez ‘Her şehirin ruhu vardır. Belediyeler yer altı şebekesi ile uğraşmanın yanında üstad Necip Fazıl’ın deyimiyle yürekler arasında merhamet şebekesi kurmaktır. Kırıkkale Belediyesi de camilerimize yaptığı katkılarla ve öncülük ettiği projelerle yürekler arasında merhamet şebekesinin kurulmasına katkı sağlamıştır. Bu vesile ile Belediye Başkanımız Sayın Veli Korkmaz’ı ve çalışma arkadaşlarını tebrik ediyorum’ dedi.

Cami Açılışına Gittiler
Yapılan konuşmaların ardından Belediye Başkanı Veli Korkmaz ziyaretin anısına Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’e plaket ve Nokta Camii resminin olduğu yağlı boya resmini hediye etti. Prof. Dr. Görmez’de Belediye Başkanı Korkmaz’a Altın yaldızlı Kur’an-ı Kerim, yazılmasında büyük katkısı olduğu Hadislerle İslam kitabını ve Diyanet yayınlarını hediye etti. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve beraberinde ki heyet daha sonra Kırıkkale Belediyesinden ayrılarak Kırıkkale Üniversitesinde hayırsever bir vatandaş tarafından yaptırılan Camii açılışına geçtiler.
 



  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı