Anahtar Kelimeler:

Ak Parti Adayları Temayülden Geçti

Ak Parti Adayları Temayülden Geçti


AK Parti Genel Merkezince, Kırıkkale’de belediye başkan aday adayları için temayül yoklaması yapıldı. Temayül çalışmasına ilgi ve katılım yüksek oldu.


Temayül Çalışması

Çiçek Düğün Salonunda Pazar günü gerçekleştirilen temayül yoklamasında konuşan AK Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar, burada yaptığı konuşmada, yoklamanın Kırıkkale`ye için hayırlı olmasını diledi. Bayraktar, 11 sandıkta 754 oy kullanılacağını, Kırıkkale`de 60 aday adayının bulunduğunu bildirdi. Yoklama saat 11:00’de başladı, saat 15:00’te ise tamamlandı. 60 adayı için il teşkilatı, ilçe teşkilatları ve belde teşkilatları oy kullandılar.

754 Kişi Oy Kullandı

Temayül yoklaması öncesinde divan oluşturuldu. Divana AK Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar başkanlık etti. Salonun bir tarafında oturma yerleri için alan ayrıldı. Bir tarafta ise oy kullanılacak sandıklar kuruldu. 11 ayrı sandıkta 754 kişi oylarını kullandı. 250 kişi merkez için oy kullanırken, ilçe ve beldeler için de 60’ar kişi oy kullandı. İl Başkanı Mehmet Demir, işlem başlamadan önce bir konuşma yaptı ve temayül yoklamasının tüm adaylar için hayırlı olmasını diledi.

Güzel Bir Hava Yakaladık

Mehmet Demir, “AK Parti olarak güzel bir hava yakaladık. Bugün de güzel bir ortamda temayül çalışmasını gerçekleştiriyoruz. Tüm aday adaylarımıza hayırlı olsun” diye konuştu. Temayül yoklamasında teşkilat üyeleri, dört tanesi mevcut başkanın durumunu analiz eden çalışmayı oyladı, son olarak da kimi başkan adayı olarak görmek istediklerini yazdı. Her bir üye sadece bir kişiyi yazabildi.

Sonuçlar Açıklanmıyor
Tüm oylar kullanıldıktan sonra sandıklar açıldı ve zarflar torbaya konarak mühürlendi. Tutanak tutulduktan sonra da divan heyeti tarafından genel merkeze götürüldü. Oyların genel merkezde tasnif edileceği öğrenildi. Ancak sonuçların açıklanmayacağı bildirildi. Başkan aday adayları, kendilerine oy çekebilmek için salonda sürekli dolaşarak kulis yapmaya çalıştılar. Bu yüzden salonda sürekli bir hareketlilik yaşandığı gözlendi.

Renkli Görüntüler Vardı

AK Parti’nin merakla beklenen temayülü bu şekilde tamamlandı. Partinin tüm aday adayları salonda boy gösterdiler. Renkli görüntülerin de yaşandığı oylama ve temayül sırasında aday adayları gazetecilere poz verdiler. Temayülle birlikte anketlerinde yapılmakta olduğu bildirildi. Bu ikisinin sonucu adayların belirlenmesinde çok önemli olacak. Kırıkkale adaylarının bu ayın sonunda belirlenmesi bekleniyor.
 



  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli