Anahtar Kelimeler:

Fizik Tedavi Açılacak

Fizik Tedavi Açılacak

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinin bir an önce açılması için hazırlıkların devam ettiğini bildirdi.

Rektör Bilgi Verdi
Prof. Dr. Yıldız, yaptığı yazılı açıklamada, TOKİ tarafından Arpalık Çukuru mevkiinde yaptırılan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinin kısa zamanda açılacağını belirtti. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinin Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinin ek binası olarak hizmet vereceğini ifade eden Prof. Dr. Yıldız, önceliklerinin topluma karşı sorumluluklarını yerine getirmek olduğunu vurguladı. Rektör Prof. Dr. Yıldız, Kırıkkale Üniversitesi olarak gerçek anlamda Kırıkkale halkının sağlık ihtiyaçları başta olmak üzere tüm ihtiyaçlarını çok önemsediklerini dile getirerek, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

Hasta Kabul Edecek
"Vatandaşımız neden Ankara`ya gidip, büyük şehrin yoğunluğunda, sıkışık trafiğinde yorulsun. Bize düşen bu konuda vatandaşımıza yardımcı olmak. Önceliğimiz topluma karşı sorumluluktur ve vatandaşlarımıza yardımcı olmaktır. TOKİ`ye yaptırdığımız binaya Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi kuruyoruz. Demirbaşlarımızı aldık. Sağlıkla ilgili cihazların alım ve kurulum işlemleri devam ediyor. Önümüzdeki aylarda hasta kabul etmeye başlayacağız."

Bakanlıkla Çalışma
Konu hakkında Sağlık Bakanlığı ile koordineli çalışmalar yapılarak, mevcut hastanenin bu uzmanlık alanında hizmet vermesine karar verildiğini bildiren Prof. Dr. Yıldız, özellikle bu civarda Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon yatak ihtiyacı olduğunu kaydetti. Prof. Dr. Yıldız, yapmış oldukları araştırmaların Ankara`da da bu anlamda sıkışıklık olduğunu ortaya çıkardığını belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

125 Yataklı Olacak

"Dolayısıyla öncelikle bu hastanede, bu uzmanlık alanında bir başlangıç yapacağız. Kırıkkale Üniversitesi olarak bir Tıp Fakültesi Hastanesine sahibiz. Açacağımız bu merkezle hastanemizi Kırıkkale ve İç Anadolu Bölgesi`nin önemli bir sağlık birimi haline getireceğiz. Poliklinik hizmeti de verecek olan hastanemiz, 125 yataklı ve bu yatakların her biri tek kişilik ayrı odalarda bulunuyor. Ayrıca odalarda hasta refakatçiler için de yatabilecekleri şekilde koltuklar mevcut olacak. Hastanemiz Türkiye şartlarına göre nezih ve ferah bir yer olacak. Robotik yürüme cihazları dahil olmak üzere teknik bakımdan tam donanımlı olan hastanemiz her açıdan iddialı bir hastane olacak."
 



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı