Anahtar Kelimeler:

Yaşlı Evleri Kurulacak

Yaşlı Evleri Kurulacak

Aile ve Sosyal Politikalar Kırıkkale İl Müdürü Bülent Pişin, düzenlediği basınla tanışma toplantısında kente yaşlı evlerinin kurulacağını söyledi.

Toplantı Yaptı
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bülent Pişin, ulusal ve yerel basın mensupları ile sabah kahvaltısında bir araya gelerek hem basın mensupları ile tanıştı hem de faaliyette olan ve faaliyete girecek hizmetler hakkında bilgiler verdi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde yapılan toplantıda Müdür Pişin, daha önce Kırıkkale`de görev yaptığını belirterek, Kırıkkale`ye ve Kırıkkalelilere yabancı olmadığını belirterek, görev değişikliği ile Kırıkkale`ye İl Müdürü olduğunu ancak halen Ankara Aile ve Sosyal Politikalar Müdür Yardımcısı görevinde bulunduğunu söyledi.

Bilgiler Verdi
Yaşlı bakım hizmeti, şiddete maruz kalan kişilere sığınma hizmeti, kimsesiz çocuklara bakım hizmeti gibi birçok alanda çalıştıklarını vurgulayan İl Müdürü Pişin, amaçlarının insana hizmet olduğunu, bunu da en iyi şekilde yapmaya çalıştıklarını söyledi. Çocuk yuvası ve çocuk evleri hakkında da bilgiler veren Pişin, 150 kişilik çocuk yuvası olduğunu ve Kırıkkale`nin çeşitli yerlerinde kiralık apartman dairelerinde 8 tane çocuk evlerinin olduğunu ifade etti. İlerleyen zamanlarda çocuk evlerinin sayısının daha da artacağını ayrıca huzurevi yapımı konusunda projelerinin olduğunu belirten Pişin, huzurevi için başvuran kişilerin il dışında bir yere göndermek istemediklerini dile getirdi.

Çalışmaları Anlattı
Yıllarca Kırıkkale`de yaşamış insanların bir anda başka ile alışmasının zor olduğunu söyleyen Pişin, Huzurevinin yapımı bitene kadar Yaşlıevleri açarak yaşlıları Kırıkkale dışına göndermeyeceklerini belirtti. Yaptıkları hizmette vicdanın ön planda olduğunu söyleyen Pişin, kendi çocuğunun hasta olduğunu ve hastaneye kaldırıldığını öğrendiği zaman fazla bir endişe duymayacaklarını ancak çocuk yuvasından bir çocuğun hastalanıp hastaneye kaldırıldığını öğrendikleri anda tüylerinin diken diken olduğunu söyledi. Ayrıca, 28 ailenin koruyucu aile olduğunu vurgulayan Pişin, birden fazla çocuğa koruyucu ailelik yapanların kişilerin de olduğunu ifade etti. Aile içi şiddet ve cinsel istismarlar hakkında da bilgiler veren İl Müdürü Pişin, aile içi şiddete aile mahkemelerinin baktığını, cinsel istismar için bakım ve sosyal rehabilitasyon merkezlerinin (BSRM) Kırıkkale`de 6 aydır faaliyette bulunduğu bildirdi.



  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli