Anahtar Kelimeler:

Ortak Değerimiz Kerbela

Ortak Değerimiz Kerbela

Kırıkkale Valisi Kolat: “Muharrem ayı ve aşure ortak değerimiz, Kerbela ortak acımızdır. Bizim kültürümüzde ve inancımızda sevgi, kardeşlik ve dostluk vardır.”

Program Yapıldı
Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Muharrem Ayının ve Aşure Gününün ortak bir değer olduğunu, Kerbela olayının da ortak bir acı olduğunu söyledi. Sulakyurt`ta düzenlenen "Ortak Değerimiz Muharrem ve Kerbela Şehitlerini Anma" programı, saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Vali Kolat, programda yaptığı konuşmada, Kerbela`ya üzülmeyen hiçbir Müslümanın olmadığını, insanlığın bile Kerbela olayına acıdığını ve onu büyük bir hüzün olarak kabul edildiğini dile getirdi.

İlgi Yüksek Oldu
Muharrem Ayı ve Aşure gününün ortak değerler, Kerbela olayının da ortak acı olduğuna dikkat çeken Vali Kolat, şöyle konuştu: "Muharrem ayı savaşılması haram olan aylardandır. Ama buna rağmen bu yasağı delmişler ve Hz. Hüseyin`i, 70 Müslüman`ı bu haram ayda maalesef şehit etmişlerdir. Bundan hepimizin ibret alması, bunun hepimize bir yol gösterici olması gerekir. Bu acıların yaşanmaması gerekir. Kaldı ki, bu topraklar birçok medeniyetlere öncülük etmiş topraklardır.

Bir Arada Yaşama
Bu Anadolu ve ülkemiz birçok medeniyetin gelip geçtiği, birçok kültürün burada geliştiği, oluştuğu ve birçok inancın yaşadığı ortamlardır. Bizim kültürümüzde ve inancımızda sevgi, kardeşlik, dostluk vardır. Biz, kültürümüzü ve geleceğimize ışık tutan değerlerimizi severiz. Bunları sevmek hem insanımıza değer vermek, hem de insanlığa değer vermektir. Biz, kendi inanç ve kültürümüzü iyi özümsersek, bunlara sahip çıkarsak ve hayatımızda yaşanacak hale getirirsek inanın hiçbir problemimiz olmaz. Bütün güzellikleri bir arada yaşamaya devam ederiz."

Kurban Okudular
Sulakyurt Kaymakamı Harun Kazez de davetlilerin yoğun ilgi gösterdiğini ve ortak bir değerde herkesin bir arada bulunmasından büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Programda, Kur`an-ı Kerim okumada dünya birincisi olan Ali Tel ve dünya ikincisi Mehmet Bilir, Kur`an-ı Kerim`den ayetler okudu. Programa, Vali Kolat`ın yanı sıra Kırıkkale İl Jandarma Komutanı Albay Harun Karabulut, İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, Sulakyurt Cumhuriyet Savcısı Cihan Erdoğan ile çok sayıda davetli katıldı. Etkinlik, İlahiyatçı Yazar ve televizyon programcısı Ömer Döngeloğlu`nun verdiği konferans ve aşure ikramının ardından dini musiki konseriyle son buldu.

 



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli