Anahtar Kelimeler:

Gelişmişlik Eğitim Ve Öğretmene Bağlı

Gelişmişlik Eğitim Ve Öğretmene Bağlı

24 Kasım Öğretmenler günü Kırıkkale’de de çeşitli etkinliklerle kutlanırken, programlarda öğretmenlerin ve eğitimin önemi anlatıldı, Kırıkkale’de eğitimin durumundan bahsedildi.

Meydanda Tören Yapıldı
Kırıkkale’deki 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları sabah saatlerinde meydanda Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılmasıyla başladı. İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Okur ve beraberindeki heyet, Cumhuriyet Meydanı`ndaki  Atatürk Anıtı`na çelenk sundu. Saygı duruşunda bulundu.

Kültür Merkezinde Tören
Buradaki törenin ardından Kırıkkale Kültür Merkezi`nde, kentte görev yapan öğretmenler tarafından resmedilen "Öğretmen" konulu resim sergisi, Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız ve Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Okur tarafından izlenime sunuldu. Burada düzenlenen etkinlikte konuşan Vali Kolat, bir toplumun ilerlemesini, millet olarak şekillenmesini, bir kavram, düşünce ve kültür etrafında oluşması isteniyorsa, eğitim ve irfan ordusuna önem verilmesi gerektiğini söyledi.

Atatürk Ve Öğretmen
Mustafa Kemal Atatürk`ün her defasında eğitim ve öğretimin öneminden bahsettiğini ifade eden Vali Kolat, şöyle konuştu: "Alimler de iyi bir nesil yetişmesi için büyük bir çaba sarf etmişlerdir. Bu anlamda öğretmenler bizim için son derece önemlidir. Öğretmenler Günü`nü kutlamaktan maksat öğretmenin önemini, öğretmen sevgisini, öğretmene duyulan sevgi ve saygının topluma daha iyi anlatılması gerekir.

Öğretmenin Önemi
Çocuk doğduğunda onun ilk öğretmeni anne ve babasıdır. Ama bizim en önemli varlığımız öğretmenlere teslim edilir. Çocuk, kendisini öğretmenle şekle sokar ve çocuk öğretmenini taklit eder. Bir ülkenin iyi bir eğitimi varsa inanın o ülkeler daha çok mesafe alıyorlar. Dünyaya bakarsanız geri kalmış ülkeler eğitim yönünden ve ekonomik anlamda da geri kalmışlardır.  Bu anlamda öğretmenlerimize çok büyük görevler düşmektedir."

Kırıkkale’de Eğitim
Vali Kolat, Kırıkkale`de eğitimin iyi bir konumda olduğunu ve ileriki günlerde bu başarıların daha da yükselmesi gerektiğini sözlerine ekledi. Milli Eğitim Müdürü Okur da ulusların gelişmişlik düzeyleri, eğitimlerine verdikleri önemle ölçüldüğünü ve eğitimde en önemli unsurun kuşkusuz öğretmen olduğunu dile getirdi. Okur, öğretmenlerin çocukları hayata hazırlayan, onlara aile, vatan, ulus, bayrak, insanlık sevgisini aşılayan, özgürlük ve demokrasi bilincini kazandıran yegane mesleğin mensupları olduğuna dikkat çekerek, şunları kaydetti:

Öğretmenlerin Görevi
"Demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimizi, daha aydınlık yarınlara taşıyacak çocuklarımızı yetiştiren, onlarda sorumluluk duygularını ve davranışını geliştiren, akla ve bilime yönlendiren, en güzel değerlerle bezeyerek geleceğe hazırlayan sizlersiniz. En değerli varlık olarak insanı eğitmek, sevgi, sabır ve hoşgörüyle yönlendirmek, kişiliğini geliştirmek, yurduna ve insanlığa yararlı bireyler olarak yetiştirmek siz öğretmenlerin görevidir.

Etkin Bir Rolü Var
Milletlerin ruh ve karakterini şekillendirmede en etkin rolü üstlenmektesiniz. Bu görev bedeli hiçbir şeyle ölçülemeyecek kıymeti sizlere vermektedir. Sizler eğitim ordusunun yılmaz neferleri olarak, üstün gayret ve fedakarlıkla geleceğin sorumluluğunu yüklenecek nesilleri yetiştirmektesiniz. Bu eserin kıymeti ise sizin maharetiniz ve fedakarlığınız derecesiyle orantılı bulunacaktır. Geleceği emanet ettiğimiz sizler, gelecek kadar güvenilir bu mevkiye fazlasıyla layıksınız."

Ödül Töreni Yapıldı
Gelişmekte olan bir ülkenin en önemli varlığının yetişmiş insan gücü olduğunu ifade eden Okur, bilim ve teknolojinin hızlı bir gelişme içinde olduğu günlerde nitelikli, bilgili ve teknolojik gelişmeleri yakından takip eden, kendini sürekli yenileyen öğretmenlerin toplumu ileriye taşıyacağını kaydetti. Program, resim ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrenciler ile emekli olan ve mesleğe yeni başlayan öğretmenlere ödül verilmesiyle sona erdi.

 



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu