Anahtar Kelimeler:

Tarımsal Sulama Masaya Yatırıldı

Tarımsal Sulama Masaya Yatırıldı

Kırıkkale Üniversitesi Kızılırmak Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından `Kırıkkale`de tarımsal sulama neleri değiştirir?` konulu panel düzenlendi.

Öneriler Hakkında Bilgi Verdi
Kızılırmak Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Kader Yıldız`ın moderatörlüğünü yaptığı programda Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ersoy Yıldırım, `Tarımda suyun etkin kullanımı` hakkında bilgi verdi. DSİ Kırıkkale Şube Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Barış Erol de `Kırıkkale`de sulamanın dünü, bugünü ve yarınını değerlendirdi. Aynı zamanda Erol, sulamada karşılaşılan sorunlar, işletmede bulunan sulama tesislerinde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri hakkında bilgi verdi.

Hububat Ekimi Görülmektedir
Kırıkkale MYO Organik Tarım Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Taşkın Erol, "Kırıkkale`de Tarımsal Sulama Neleri Değiştirecek?" konusuna değindi. Yrd. Doç. Dr. Erol, "İlimiz iklimi ve toprak karakteri itibariyle çeşitli bitkisel ürünlerin yetiştirilmesine uygundur. Bölgeye has özellik gösteren Hasandede karası ve beyazı üzüm, çerezlik ayçiçeği ve kavun önemli bitkisel ürünlerdir.Tarımda etkin kullanılan kültür arazilerini dikkate aldığımızda Tarla ekili alan miktarı yüzde 59.95 ile ilk sıradadır. Tarla ekili alanlarda ise en fazla hububat ekimi görülmektedir." dedi.



  • Çarşamba 23.5 ° / 16.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu