Anahtar Kelimeler:

Anne ölümleri önlenebilir

Anne ölümleri önlenebilir


Gebe anne ölümlerinin önlenmesi konulu toplantı Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi Hacı Hidayet Doğru er ek binasında  yapıldı.


Toplantı yapıldı
Kırıkkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Yüksek İhtisas Hastanesi Kadın Doğum Çocuk Hastalıkları Kadın Doğum Uzmanları ve Aile Hekimleri işbirliği ile yapılan eğitimde “Riskli Gebeliklerin Yönetimi ve Anne Ölümlerinin Önlenmesi”  konulu toplantı Kırıkkale Kamu Hastaneleri Birliği Yüksek İhtisas Hastanesi  Hacı Hidayet Doğruer Kadın Doğum Çocuk Hastanesi Ek Bina  eğitim salonunda gerçekleştirildi. Eğitime, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Dilek Öztaş, Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Tekin Akça Halk Sağlığı Şube Müdürü Dr. Yusuf Yılmaz, Başhekim Yardımcısı Dt. Mustafa Tuğrul, Aile Hekimleri ve Kadın Doğum Uzmanları  katıldı. Eğitim Kadın Doğum Uzmanı Uzm. Dr. Hasan Işıner tarafından verildi.

Gebe okulu açıldı
Doğum uzmanı Uzm. Dr. Hasan Işıner, bir kadının gebelik sırasında doğumda yada gebeliğin sonlanmasından sonraki 42 gün içinde gebeliğe doğrudan bağlı yada, gebeliğe dolaylı nedenler sebebiyle  gebe ölümlerinin sebeplerini anlattı.  Bunun yanında ‘Anne ölümü önlene bilir mi? sorusunu da sordu. Yapılan çalışmalarda  %45 kadarının önlenebileceği, aynı zamanda aile hekimi ve ebe gözlemleri ile anne ölüm oranları azaltılabileceğini belirtti. Ayrıca toplantı sonunda Kırıkkale Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Uzm. Dr. Dilek Öztaş aile hekimleri ile  görüşerek Yüksek İhtisas Hastanesinde riskli gebelik polikliniği açıldığını, riskli gebe hastalarının bu polikliniğe yönlendirilmesini istedi ve riski gebelerin yönetimi ve anne ölümlerinin önlenmesi için kadın doğum ek binası içerisinde Gebe Okulu söyledi.
 



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu