Anahtar Kelimeler:

KOSKİ`den don uyarısı

KOSKİ`den don uyarısı

Kırıkkale Belediyesi KOSKİ Müdürlüğü, kış günlerinin yaşandığı bugünlerde sıfırın altına düşen hava sıcaklığının, su sayaçlarının donarak hasar görmesine neden olacağını bildirerek Kırıkkaleli vatandaşların sayaçlarının donmaması için gerekli önlemleri almaları konusunda uyardı.

Donmaya karşı uyarı
Abonelere ait su sayaçlarının korunması için tedbir alınmasının abonelere ait olduğunu, su sayaçların soğuğa ve dış etkenlere karşı korunmasız bırakıldığı takdirde donarak hasar görebileceğini bildirdi. Vatandaşların, donan su sayaçlarına kesinlikle ateş ve sıcak su ile müdahale etmeme/eri gerektiğine dikkat çeken Kırıkkale Belediyesi KOSKİ Müdürlüğü bu şekilde müdahale edilen sayaç ve tesisatın zarar göreceğini bildirdi. Müdürlükten yapılan açıklamada, sayaçların donmaması için alınması gereken önlemler olarak şunlar açıklandı:

Alınacak önlemler
Sayaçların bulunduğu yerlerin temizlenmesi sayaçların bulunduğu kutunun (elyaf, talaş, bez, saman ve cam yünü ile) soğuğa karşı izole edilmesi. Açıkta bulunan tesisatın boru kılıfı gibi maddelerle kaplanması gerekiyor. Soğuk gecelerde dışarıda bulunan çeşmelerin bir miktar açık bulundurulmasında fayda olduğu kaydedildi. Ayrıca su tesisatının alınan tedbirlere rağmen donması halinde, donan tesisatların demir olması durumunda, müdürlüğe bildirilmesi halinde şoklama sistemi ile açıldığı belirtildi.
 



  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı