Anahtar Kelimeler:

Sadece 15 dakika!

Sadece 15 dakika!

Hızlı Tren projesi tamamlandığında, Kırıkkale`den Ankara`ya gitmek ya da gelmek sadece 15 dakika gibi kısa bir zaman alacak...

Güzergahlar yapılıyor
Hızlı Tren çalışması konusunda şu bilgiler verildi: “Hızlı tren projesi kapsamındaki güzergâhlar, Hediye Köyü, Kılıçlar Kasabası, Yahşihan Yenişehir’in belli bir kısmı, Etiler, Karacalı Köyü, Yukarı Mahmutlar ve Ulaş olmak üzere Kırıkkale güzergâhı belirlenmiştir. Çalışmalara yaz aylarında başlandı. Büyük bir ilerleme yaşanıyor. Köprü ayakları ve geçiş güzergahı yapılıyor.

15 dakika olacak
Hızlı Trenin gelmesi ile Kırıkkale Ankara arası 15-20 dakika arası sürecektir. Sivas-Kırıkkale arası ise 2 saate düşürecektir. Vatandaşlarımız istasyon noktasında nerenin olacağını soruyorlar o konuda bizimde bir bilgimiz bulunmamaktadır ama üniversite yakınlarına kurulmayacağını söyleyebilirim ve Kırıkkale’de tek istasyon kurulacak. Bununla ilgili çalışmalara da başlanacak.

Mahkeme devam ediyor
Bu proje kapsamında arazilerin kamulaştırılması söz konusu idi. Şu anda o araziler mahkeme kararı ile kamulaştırıldı ve bir değer biçildi değer biçilen yerlerdeki arsa sahiplerinin çoğu ile anlaşıldı. Anlaşmaya varılmayan  arsa sahipleriyle de mahkemelik olundu. Mahkeme kararı bu projenin uygulanmasına engel değil. Mahkeme kararı sadece arsa rayicini belirleyecek. Çalışma hızlı şekilde sürüyor."
 



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli