Anahtar Kelimeler:

Mahalleliye yeni yaşam alanı

Mahalleliye yeni yaşam alanı

Kura çekilişi yapıldı


TOKİ ve Kırıkkale Belediyesi iş birliği içerisinde yapılan Yeni Mahalle kentsel dönüşüm projesi çalışmaları hızla sürüyor. Bu kapsamda dün Kırıkkale Belediyesi Meclis Salonunda kura çekim töreni gerçekleştirildi.

Hayırlı olsun
Düzenlenen törende vatandaşlar zaman zaman duygu dolu anlar yaşadı. Törende ilk konuşmayı TOKİ yenileştirme Daire Başkanı Mustafa Bakır yaptı. Bakır yaptığı açıklamada, yeni projeler ile Kırıkkale’de yatırıma devam edeceklerini belirterek, “Yapılan bu konutlarımızın hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” ifadesinde bulundu.

Hedef 3 bin konut
Belediye Başkanı Veli Korkmaz ise yaptığı konuşmada o bölgenin geçmişte çok sıkıntılı olduğunu ve bu konuda neler yapabileceklerini çok tartıştıklarını kaydetti. Korkmaz, “Deremizin ıslahı ile bu projemizde harekete başladık. O bölgeyi konutları ile yeşil alanları ve çevre düzenlemeleri ile cazibe merkezi haline getirmeyi hedefledik. Şuan projemiz ilerliyor. Konutlarımız tamamlanıyor. Bizim yaptığımız projeksiyonda Belediye ve TOKİ iş birliği ile o bölgeye bin konut yapmak. Ön gürümüz ise 3 bin adet konut. Yani geri kalan 2 bin konutu özel sektör yapacak” diye konuştu.

Belediye’den fedakarlık
340 konutun tamamlandığını ifade eden Başkan Korkmaz, “Kentimize güzel hizmet verecek bir nokta oldu. Bu konutların ardından 630 adet konut daha yapacağız. Bu konutlarımızın hepsi 50 metre kore kazıklı depreme dayanıklı binalar. Ayrıca belediye olarak 25’er metre arsayı da vatandaşlarımıza tahsis etmiş olduk. O bölgeye cami ve okul da yapacağız. Ayrıca bir haber daha vermek istiyorum. Su şebekesi taşıma işlemleri vatandaşlarımıza ayrı bir külfet getireceğini hesap ettik ve belediye olarak bu külfeti de vatandaşımızın üzerinden alacağız. Şebekeyi kendimiz yapacağız” dedi. Düzenlenen törende ilk üç kurayı Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz çekti.
 



  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli