Anahtar Kelimeler:

20 ülkeden öğrenci var

20 ülkeden öğrenci var


Kırıkkale Üniversitesi Konukevi`nde 12 Aralık 2013 tarihinde "Yabancı Uyruklu Öğrencilerle Tanışma ve Sohbet Toplantısı" yapıldı.

Yabancı öğrenciler
Kırıkkale Üniversitesi`nde Lisans ve Lisansüstü öğrenim gören yabancı uyruklu öğrencilerin tanışıp, kaynaşması ve sorunlarını dile getirebilmelerini sağlamak amacıyla tanışma toplantısı düzenlendi. Toplantı Dış İlişkiler ve AB Koordinasyon Birimi Başkanı Rüstem Orhan`ın konuşmasıyla başladı. Üniversite 20 ülkeden gelen yabancı uyruklu öğrenciye ev sahipliği yapıyor. Dış İlişkiler ve AB Koordinasyon Birimi Başkanı Rüstem Orhan, "Üniversitemizde yaklaşık 20 ülkeden gelen yabancı uyruklu öğrenciye ev sahipliği yapıyor. Bu öğrencilerimizin işlemlerini takip etmek, idari ve akademik birimlerle koordinasyon sağlamak ve öğrencilerle sosyal etkinlikler düzenlemek üzere Dış İlişkiler ve AB Koordinasyon Birimi bünyesinde Yabancı Uyruklu Öğrenci Ofisi (2012) kuruldu. Ofisin 7 dilde yayın yapan web sitesinin yanında ilan ve etkinlikleri öğrencilere duyurmak üzere sosyal paylaşım sitesi bulunmaktadır.  Ayrıca hem üniversitemizin hem de diğer üniversitelerin yabancı uyruklu öğrencilerine Türkçe öğretmek amacıyla Kırıkkale Üniversitesi bünyesinde Türkçe Öğretim Merkezi (TÖMER) kurulmuştur." dedi.

Daha fazlası gelsin
Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, "bu organizasyona katılan tüm öğrenci ve hocalarımıza teşekkür ederim. Burada sizlerin yoğun katılımını görmek bizi ve öğretim üyelerimizi mutlu etti. Kırıkkale Üniversitesi ulusa açılmış, öğrencilerin birarada olması için imkan sağlamış ve aynı ortamda yaşam alanı geliştirmiştir. Burada gördüğünüz eğitim bittiğinde ülkelerinize güzel anılarla gitmeniz bizleri mutlu edecek. Üniversite yönetimi olarak sizlere değer veriyor ve önemsiyoruz. Sizler bize ailelerinizin emanetisiniz. Sizin yaşadığınız sorunlar bizim de sorunlarımızdır. Bu yüzden burada bu toplantıyı yaptık ve sizlerin görüş ve önerilerini bekliyoruz. Üniversitemizde Türkçeyi öğrenmeniz için eğitimler açıyoruz. Daha fazla yabancı öğrenci kabul edebilmek için çalışmalar yapıyoruz. Umarım gelecekte kendi ülkelerinizde önemli başarılara imza atacaksınız." diye konuştu. Rektör Prof. Dr. Yıldız, konuşmasının ardından öğrencilerden gelen soruları cevapladı.  Toplantı bitiminde öğrenciler üniversite yönetimi ile sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektirdiler.
 



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı