Anahtar Kelimeler:

YİH'te nükleer tıp birimi açıldı

YİH

Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesinde Nükleer Tıp Merkezinde Nükleer Tıp Birimi açılışı gerçekleşti.

Yürütülmeye başlandı
Düzenlene açılışa Vali Ali Kolat, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Dilek Öztaş, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Feramiş Güngüneş, İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Okur ve diğer yetkililer katıldı.  Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Dilek Öztaş’ın verdiği bilgide; Nükleer Tıp Merkezinde Nükleer Tıp Birimi 1 uzman doktor, 3 kamera teknisyeni, 3 hemşire, 1 sekreter ve 1 temizlik personeli ile hizmet verildiği belirtildi. Ayrıca hastane bünyesinde Aralık 2008 tarihinden beri hizmet alımı kapsamında yürütülen nükleer tıp hizmeti 3 ay önce Yüksek İhtisas Hastanesine alınan Gama Kamera ve gerekli diğer ekipmanlarla yürütülmeye başlandığı da dile getirdi.

Hastalara hizmet verildi
Hastane de; Ayaktan Kemoterapi Ünitesinin Tıbbi onkolog ve hematologlarca kanser teşhisi konulan ve tedavi yazılan hastalara hizmet verildiği de belirtildi. Daha sonra “Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Hayat Boyu Öğrenme Projesi” kapsamında sertifika alan kursiyerlere Vali Ali Kolat tarafından belgeleri verildi. Vali Kolat sertifika töreninde yaptığı konuşmada; “Hakikaten yapılan bu kursun çok faydalı olduğuna inanıyorum.  Zaman zaman engelli vatandaşlarımız bize de gelmişlerdir.

Teşekkür etti
Demişlerdir ki; Vali Bey, “Biz tapuya gittiğimiz zaman meramımızı anlatamıyoruz,  nüfus müdürlüğüne gittiğimiz zaman meramımızı anlatamıyoruz, hastanelere gittiğimiz zaman meramımızı anlatamıyoruz ve bu yönlü kurslar düzenlenemez mi” şeklinde bizlere şikâyetler geliyordu. Bu kurslar sayesinde artık bu tip şikâyetlerin gelmeyeceğine inanıyorum. Ben bu anlamda bu kurslarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.  Vali Ali Kolat ve beraberindekiler yeni açılan Nükleer Tıp ve Ayaktan kemoterapi ünitelerini gezerek yetkililerden bilgi aldı.

 



  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli