Anahtar Kelimeler:

Müzisyenler dertlerini anlatıyor

Müzisyenler dertlerini anlatıyor


Hafta sonu Kırıkkale belediye başkan adaylarına ziyaretler gerçekleştiren müzisyenler derneği (Müyader)Yönetimi ilk olarak Milliyetçi Hareket Partisi belediye başkan adayı Mustafa Pekdoğanı ve daha sonra Sadet partisi Belediye başkan adayı Mahir yılmaz ı ziyaret ettiler.


Başkan adaylarına ziyaret
Müzisyenler derneği başkanı Adnan Saçal iki belediye başkan adaylarına 11 mahalleyi kapsayan düğün yasaklarının müzisyenleri maddi ve manevi açıdan etkilediğini ve bu yasakların biran önce esnek hale getirilmesi için talepte bulundu. MHP Belediye başkanı Mustafa Pek doğan 11 mahalleyi kapsayan sokak düğünleri yasağının, hukuk yolunun açık olduğunu ve Kararın bozulması için mahkeme yoluna başvurula bilinirdi dedi.

Görüşme yaptılar
Sadet Partisi belediye başkan adayı Mahir yılmaz Düğünler bizim örf, adet, gelenek ve kültürlerimizin yaşatıldığı günler. Kırıkkale de her evde düğünlerimiz oluyor. Yakinen de takip ediyorum, son çıkan düğün salonları yasası gelecekte sizler içi güzel olacak dedi. Siyasetin konuşulmadığı ziyaretlerde özellikler projeleriniz varsa bizimle paylaşın talebinde bulunan her iki belediye başkan adayları Pekdoğan ve Yılmaz. Müzisyenler derneğinin projelerine de yer vermeyi düşüyoruz dediler.

Dertlerini anlattılar
Saçal, "Bizler toplumun aynaları olan sanatçıları ve müzisyenleri temsil ediyoruz. Siyasi bir görüşümüz yok. Derneğimize kayıtlı olan dernek üyelerimizin haklarını savunmakta yönetim olarak bizim görevimiz. Düğün yasakları nedeniyle dernek üyelerimizin çoğu dernekten ayrılıyor. Yıllardır yaptıkları meslekleri haline gelen müzisyenliği bırakanlar dahi var. Bazıları Kırıkkale den göç etmeyi dahi düşünüyor. Her iki belediye başkan adayından dernek yeri için söz alan Adnan Saçal, diğer Parti belediye başkan adaylarımızı da ziyaret edeceklerini söyledi.
 



  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı