Anahtar Kelimeler:

Mevlana`yı Anlattı

Mevlana`yı Anlattı

Mevlana Büyük Bir
Mütefekkir Kişiydi

Kırıkkale İl Müftülüğü tarafından İl Kültür Merkezinde Mevlana’yı Anma Haftası dolayısıyla Şeb-i Arus Programı yapıldı. Programa Vali Yardımcısı Mehmet Yıldız, Baro Başkanı Ayhan Yılmaz, Kırıkkale İl Müftüsü Bekir Gerek, protokolün önemli mensupları ve salonu dolduran halk kitlesi katıldı.

Mevlana`yı Anlattı
Programda konuşma yapan İl Müftüsü Bekir Gerek, Mevlana`nın İslam’ın insan sevgisini, tevazu anlayışını Anadolu’dan dünyaya yayan büyük bir İslam Âlimi, mutasavvıf ve mütefekkir olduğunu; hoşgörü, vuslat, muhabbet ve merhamet kavramlarının da onunla özdeşleştiğini; ayrıca kendisinin iyi bir fıkıhçı ilim ve irfanın, şiir ve duyuşun buluştuğu bilge bir kişilik olduğunu ve toplumun manevi sorunlarına ikna edici çözümler sunan bir kişiliğe sahip olduğunu belirterek Mevlana’nın yedi öğüdü ile konuşmasını tamamladı.

İlahiler Okundu
Dünyaca Meşhur Kur’an Karii İsmail Coşar’ın Kur’an okumasıyla başlayan ana program, yine İsmail Coşar’ın TRT sazendeleri eşliğinde yoğun alkış alan kasidesiyle devam etti. Sulakyurt Merkez Camii İmam-Hatibi Fatih Doğan ve Nur Camii Müezzin Kayyımı Murathan Önder söyledikleri birbirinden eşsiz İlahilerle salonu coşturdu. Ayrıca İlahiler eşliğinde yapılan semazen gösterisi de izleyiciler için salonda renkli ve anlamlı görüntülere sahne oldu. Program ilahi dinletisinin ardından sona erdi.
 



  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli