Anahtar Kelimeler:

Minibüsçü eyleme hazırlanıyor

 Minibüsçü eyleme hazırlanıyor

Ceza yemekten bıktılar

Kırıkkale’de son bir aydır minibüsçülere yönelik cezaların arttığı ileri sürülürken, minibüsçü esnafı eylem yapmaya hazırlanıyor.

Bu nasıl bir talimat?
Kırıkkale’de şehir içinde yolcu taşımacılığı yapan minibüsçüler şu günlerde oldukça dertli. Sebebi ise kendilerine yazlan cezalar. Minibüsçü esnafı trafik ekiplerinin güzergahlar konusunda kendilerini sıkıntıya soktuğunu ve sürekle ceza yazdıklarını ileri sürülüyor. Minibüsçüler, “Bize kullandığımız güzergahta yolcu indirip bindirmeyi yasakladılar. Yolcu indirip bindirince ceza yazıyorlar. Sebebini sorunca talimat böyle diyorlar. Bu talimatı durduk yere kim verdi?” diye soruyorlar.

13 tane cezam var
Dün Trafik Şube’ye giden bazı minibüsçüler, tepkilerini dile getirdiler ve cezaların sebebini sordular. Elinde 13 tane trafik cezası bulunan bir minibüsçü, “Hiçbir kusurum olmadığı halde arkamdan ceza yazmışlar. Ne polis gördüm ne de hata yaptım. Hatta çalışmadığım gün bile ceza yazmışlar. 13 tane cezam oldu. 77 TL’yi yazıp gidiyorlar. Mahkemeye vereceğiz. 100 kişi toplandık. Eğer bu sıkıntı böyle devam edecekse ve sebebi açıklanmayacaksa, çıkıp minibüsü yakacağım” dedi.

Ne yapacağımızı şaşırdık
Cezaların gerekçesini kimsenin bilmediği, polisin de “talimat böyle” dediği öne sürülüyor. Önümüzdeki günlerde geniş kapsamlı bir basın açıklaması yapacak olan minibüsçü esnafı duruma yönelik tepkisini dile getirecek. Minibüsçüler, “Bize her zamanki yerden yolcu alıp bindiremeyeceğimiz söyleniyor. Yolcuyu indirmeyince onlar da bizi gidip şikayet ediyor. İndirsen ceza yiyorsun, indirmesen şikayet ediliyorsun. Ne yapacağımızı şaşırdık. Bu nasıl bir anlayıştır biz anlamadık. Ancak bu böyle gitmez. Araç yakarak tepkimizi göstereceğiz. Böyle vicdan olur mu? Bize de yazık” diyorlar.
 



  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli