Anahtar Kelimeler:

Bağcılık Gelişmeli

Bağcılık Gelişmeli

Kırıkkale Valisi Ali Kolat ve beraberindeki heyet Delice ilçesinde ziyaret ve incelemelerde bulundu. Vali Kolat kurumları dolaştı, bağ çubuğu dağıttı.


Bağ Çubuğu Dağıtıldı
Valimiz Ali Kolat, İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay Sabri Küyük, İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, İl Özel İdare Genel Sekreteri Atanur Aydın ve diğer yetkililer Delice`de incelemelerde bulundu. Vali Ali Kolat, ilçeye gelişinde, ilçe Kaymakamı Mehmet Parlak, Belediye Başkanı İhsan Biçiçi, il genel meclis üyeleri, ilçe müdürleri ve diğer yetkililer tarafından karşılandı. Delice`deki ilk programda Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’nde üreticilere bağ çubuğu dağıtımı yapıldı.  Delice ve Köyleri Üzüm Üreticileri Birliği Başkanı Doğan Biçici,  dağıtılan bağ çubuklarını temin edilmesi ile ilgili kısa bir bilgi verdi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş da, Delice ilçesinde bağcılığı geliştirmek amacıyla 2012 yılında 12.160 adet bugün yapılacak törenle de 11.700 bağ çubuğunu verileceğini belirterek iki yıl içinde Delice ilçesine toplam 24.000’e yakın bağ çubuğu verildiğini belirtti.

Bağcılık Çok Önemli
Vali Ali Kolat, bağ çubuğu dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, "Değerli üreticilerimiz bugün hava soğuk, ama çalışmalara devam ediyoruz. Sizlerle birlikte bağcılığın geliştirilmesi yönünde güzel projeler yapmaya devam edeceğiz. Burada bağcılık önemli.  Birlikte bağcılık ve üzüm yetiştirilmesi konusunda güzel sonuçlar alacağız. İlçe Tarım Müdürlüğü,  Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüz ile birlikte burada projeler yürütülmektedir. İl Özel İdaresi olarak Delice’deki bağcılığı geliştirme projelerine destek vermekteyiz.  Delice’nin o güzel, lezzetli üzümünü de unutmayalım. Bu yöremiz bağcılık konusunda inşallah kendisinden söz ettirecektir. Hepinize bol kazançlar diliyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

İlçe Bilgisi Aldı
Vali Ali Kolat öğleden sonra ilçede devam eden kamu yatırımlarından Delice Spor Sahası, Kaymakamlık lojmanı ile Müftülüğe ait Kur`an Kursu inşaatlarında incelemelerde bulunarak ilgililerden bilgi aldı. Vali Ali Kolat daha sonra Kaymakamlığı ziyaret etti. İlçe Cumhuriyet Başsavcısını ziyaret ederek bir süre sohbet etti. Daha sonra hükümet binası içerisindeki İlçe Milli Eğitim, Mal Müdürlüğü, Tapu Müdürlüğü, İlçe Nüfus Müdürlüğü, İlçe Özel İdaresi, İlçe Kadastro Müdürlüğü, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüklerini ziyaret ederek bilgi aldı. İlçe Kaymakamı Mehmet Parlak’ı makamında ziyaret eden Vali Ali Kolat ilçe hakkında bilgi alarak bağcılığın geliştirilmesi ve sulama projeleri hakkında bilgi edindi. Kaymakamlık ziyaretinden sonra Vali Ali Kolat Belediye Başkanlığını, İlçe Jandarma Komutanlığı ile İlçe Emniyet Müdürlüğünü ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
 



  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu