Anahtar Kelimeler:

Laboratuar Kurulacak

Laboratuar Kurulacak

İmza Töreni Yapıldı

Ahiler Kalkınma Ajansının (AHİKA) desteğiyle Kırıkkale Üniversitesine (KÜ) Biyouyumluluk Çevre ve Yakıt Analiz Laboratuvarı kurulması için imza töreni düzenlendi.

İmza Töreni Yapıldı
Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Laboratuvarında düzenlenen törende yaptığı konuşmada, bugün çok uğraş verdikleri bir projenin imza aşamasında olduklarını belirterek, projede emeği geçenlere teşekkür etti. AHİKA`nın ilk güdümlü projelerinden Kırıkkale Üniversitesi Biyouyumluluk Çevre ve Yakıt Analiz Laboratuvarının kurulmasından duyduğu mutluluğu ifade eden Kolat, şunları söyledi:

Vali Bilgi Verdi
"AHİKA`nın güzel çalışmaları var. Kırıkkale hazırlanan birçok projelerle bugüne kadar 8 milyon lira destek aldı. Önemli olan burada proje verebilmek, ne kadar çok proje verirseniz çevreye ve istihdama, üretime, ürün çeşitliliğine ve markalaşmaya katkı sağlıyorsa o zaman rağbet görüyor. Sanayicimize, kamu kuruluşlarımıza bolca proje üreteceğiz. Bu proje üretimi kapsamında üniversiteyle birlikte çalışmamız gerekir. AHİKA proje destek ofisini açtık, orada da güzel çalışmalar oluyor."

Protokol Töreni
KÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız ise Biyouyumluluk Çevre ve Yakıt Analizi Projesi`nin bugün itibariyle imza altına alınarak, yürürlüğe gireceğini kaydetti. Konuşmaların ardından Vali Kolat, Rektör Yıldız ile AHİKA Genel Sekreteri Mehmet Fatih Yıldız, Biyouyumluluk Çevre ve Yakıt Analiz Laboratuvarı kurulması projesinin protokolünü imzaladı.
 



  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli