Anahtar Kelimeler:

Organik Tarım Artmalı

Organik Tarım Artmalı

KÜ MYO Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Erol, "Organik tarım yapılan arazileri ve organik tarım yapan üreticileri artırmak istiyoruz" dedi.


Organik Tarım Açıklaması
Kırıkkale Üniversitesi (KÜ) Meslek Yüksek Okulu (MYO) Müdür Yardımcısı Yard. Doç. Dr. Taşkın Erol, üniversite olarak organik tarım yapılan arazileri ve organik tarım yapan üreticilerinin artırılmasına yönelik çalışma başlattıklarını söyledi. Yrd. Doç. Dr. Erol, Yahşihan ilçesine bağlı Hisarköy`de organik üretim yapılan bir tarlada gazetecilere yaptığı açıklamada, Kırıkkale`de organik tarım yapan üretici sayısının son derece az olduğunu belirterek, bunun arttırılmasına yönelik çalışma yürüttüklerini kaydetti. Kırıkkale`de ve Ankara`da büyük bir organik tarım pazarının bulunduğunu ifade eden Erol, şöyle devam etti:

Tüketici Bilinçlendi
"Tüketicilerimiz artık bilinçlendi. Sağlıklı ürünler tüketmek istiyorlar, ancak sağlıklı ürünlere nasıl ulaşacaklarını bilmiyorlar. Biz de bunun için organik tarım yapılan arazileri ve organik tarım yapan üreticileri artırmak istiyoruz. Kırıkkale`nin Hisar köyünde organik tarım yapılıyor. Biz bu köydeki üreticileri çiftçilerimize model yapmak istiyoruz. Buradaki çiftçilerimiz ürünlerini Ankara`daki organik tarım pazarında satışa sunuyorlar. Son derece iyi bir kazançları var. Organik tarım çok gündemde olduğu için herkes organik ürünler tüketmek istiyor. Ancak insanların bu konudaki ihtiyaçlarını suiistimal edenler de var."

Turizm Anlayışı Olabilir
Erol, kentte agro turizmi geliştirmek istediklerini, bu tür turizmin bölge için son derece büyük bir potansiyel olduğunu düşündüklerini kaydetti. İnsanların artık şehirlerde yaşamaktan bıktığını, köylerdeki yaşama özlem duyduklarını ifade eden Erol, şöyle konuştu: "Biz bu insanları hafta içi ve hafta sonlarında köy yaşamının içerisine adapte etmek istiyoruz. Turistlerimizi köylerimizde misafir etmek istiyoruz. Bizim köyümüzde yaşayan insanlarımızın yaşadığı hayatı onların da yaşamalarını istiyoruz. Köylerimizde gelecekler köylerimizde yaşayan insanlar onlara evlerini açacaklar, onlarla birlikte tarlada, bahçede çalışacaklar, hayvan sağacak ve hayvanların bakımını yapacaklar. Akşam oturup sabah hasat etmiş oldukları ürünleri yiyecekler, tüketecekler ve bunun karşılığında da kaldıkları yerlere para ödeyecekler. Bu tür bir turizm anlayışını bölgemizde oluşturmak istiyoruz."
 



  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli