Anahtar Kelimeler:

30 Bin Kişi Kendi Sebzesini Üretiyor

30 Bin Kişi Kendi Sebzesini Üretiyor

Kırıkkale Belediyesi olağan meclis toplantısında Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz ilginç bir tespitini paylaştı. Başkan Korkmaz Kırıkkale’de sebze ihtiyacını evde yetiştirerek karşılayanların oranını 30 bin olduğunu belirtti.

Sayı Azaltılmalı
Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz Ocak ayı meclis toplantısında ilginç bir tespitini paylaştı. Başkan Korkmaz pazarların Kırıkkale’de çok fazla sayıda kurulduğunu ifade ederek, “14 adet Pazar kuruluyor. Bu sayı 7’ye düşürülmelidir. Çünkü pazarcımız gerektiği kadar zaten para kazanamıyor. AVM’ler pazarcıların önünü kesmiş durumda. Sayı azaltılarak, bu konuda iyi bir nokta elde edilebilir” ifadesinde bulundu.

Pazarcı Esnafımız Etkileniyor
Başkan Korkmaz, “Vatandaşlarımız organik diyerek kendi aldığı tohumunu da kendi bağında, bahçesinde hatta balkonunda yetiştiriyor.  Yani sebze üretimi gerçekten çok fazla. Kırıkkale’de 70 bin 500 adet konut var. Bu konutların 30 bin’e yakını kendi bahçesinde sebze ihtiyacını karşılıyor. Bu çok fazla bir rakam. Bir yönden iyi. Ancak pazarcı esnafımız için kötü bir durum. Üretici esnafımız bu durumdan etkileniyor” dedi.
 



  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli