Anahtar Kelimeler:

Gazetecileri tebrik etti

Gazetecileri tebrik etti

10 Ocak Çalışan
Gazeteciler Günü
Kutlaması…


MHP Kırıkkale Belediye Başkan Adayı Mustafa Pekdoğan, 10 Ocak Çalışan gazeteciler Günü dolayısıyla gazetecilere bir kutlama mesajı yayınladı.


Mahalli basın çok önemli
Tüm gazetecileri tebrik eden Pekdoğan, “Bir ülkedeki demokrasi, insan hakları ve özgürlüklerin gelişmişlik düzeyini o ülkenin gazetelerine bakarak görebilirsiniz. Dünyada da ölçü budur. Bu nedenle basın özgürlüğünün kısıtlanması, bu özgürlüğü kısıtlayan hükümetleri ve ülkeyi dünya ölçeğinde geri kalmış ülke konumuna getirir. Bakın bizim demokrasimiz ,bizim insan haklarına verdiğimiz değer Avrupa’da Amerika’da sorgulanıyor, yargılanıyor. Bu bizim için büyük bir ayıptır. Bu sorunu ve bugün bu duruma neden geldiğimizi şüphesiz sizler çok daha detayları ile biliyorsunuz.  Bu olumsuz durumdan ülkemizin hızla kurtulmasını ve basın özgürlüğünün güvence altına alınmasını, hapiste hiçbir gazetecisinin bulunmadığı bir ülke olmamızı temenni ediyorum. Bu özel günde benim bunun dışında altını çizmek istediğim bir şey var. O da mahalli basının önemi.

Benim için değerlisiniz
Şöyle düşünüyorum; ulusal basın genel cerrahi ise mahalli basında mikro cerrahidir. Önemi bu kadar yüksektir. Çünkü ulusal basın şehirlerin, insanların sorunlarına lokal olarak inmez, inemez. Oysa hayat şehirlerin en ücra yerlerinde devam eder. Mahalli basın şehrin her sokağını her kaldırım taşını, en büyükten en küçüğe en detay problemlerini bilir. Bunların üstüne gider. Çözülmesi için sorunlara ışık tutar. Ulusal düzeyde görülmeyen başarıları da takdir etmemiz için bizlere gösterir. Bu anlamda benim için, bizim için çok ama çok değerli olduğunuzu bilmenizi istiyorum. İstisnasız hepinizi çok önemsiyor ve takdir ediyorum. Bu duygularla gazeteciler gününüzü kutluyor işlerinizde kolaylıklar ve başarıla diliyorum.”
 



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu