Anahtar Kelimeler:

Zamanında Gitselerdi!

Zamanında Gitselerdi!

AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Demir, Suriye ile ilgili konuştu ve “Zamanında hükümetimizin ve Başbakanımızın çağrıları ile bu olaylara müdahale edilseydi eminim ki bu insanlar hayatlarını bu şekilde kaybetmeyeceklerdi” dedi.

Suriye Açıklaması
Ak Parti Kırıkkale İl Başkanı Mehmet Demir, Anadolu Ajansı tarafından yayımlanan Suriye`de Esed rejimi tarafından işlenen savaş suçlarını belgeleyen rapor ve fotoğraflara ilişkin, olayın bir vahşet olduğunu söyledi. Demir, partisinin İl Başkanlığı tarafından düzenlenen İl Divan Toplantısı öncesinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ak Parti hükümetinin Suriye`de ki iç savaşın başlamasından itibaren yaptığı çağrılara sessiz kalanların bundan ders almaları gerektiğini kaydetti.

Resimleri Yorumladı
Anadolu Ajansı tarafından yayımlanan Suriye`de Esed rejimi tarafından işlenen savaş suçlarını belgeleyen rapor ve fotoğrafların dünyada ve Türkiye`de büyük ilgi uyandırdığını ifade eden Demir, şöyle konuştu: "İllaki bunların olması mı? Gerekiyordu. Zamanında hükümetimizin ve Başbakanımızın çağrıları ile bu olaylara müdahale edilseydi, eminim ki bu insanlar hayatlarını bu şekilde kaybetmeyeceklerdi. Türkiye, Suriye`deki insanlara yardım göndermek için çırpınıyor, var gücü ile çalışıyor, ancak bazıları da oraya giden yardımları engellemek için tırları, kamyonları durduruyor.

Gölge Düşürüyor
Bu yardımlara gölge düşürülüyor. Bunu insanlığa ihanet olarak görüyorum. Buradan bütün vicdan sahiplerine sesleniyorum, işte eserleriniz bu vahşetin görüntüleridir. İnşallah bundan sonra ders alırlar, herkes elini vicdanına koyar diyorum. Bu görüntüler herkesin başına gelebilir diye düşünüyorum. Tüm insanlığın bu konuya duyarlı davranması ve yardım etmesini temenni ediyorum." Demir, Suriye`de Esed rejimi tarafından işlenen savaş suçlarını belgeleyen rapor ve fotoğrafları, dünyaya ve Türkiye`ye duyuran Anadolu Ajansı`na teşekkür etti.
 



  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu