Anahtar Kelimeler:

Gümrük Ekibi Ziyaret Etti

Gümrük Ekibi Ziyaret Etti


Gümrüğün Önemi Anlatıldı

Kırıkkale Gümrük Müdürlüğü idarecileri ve personeli Vali Ali Kolat`ı makamında ziyaret ettiler. Vali Kolat, ziyarette Gümrük çalışanlarının yaptığı işin önemini anlattı.


Gümrük Ziyareti
Vali Ali Kolat ziyarette yaptığı kısa konuşmada, “Gümrük Müdürlüğü’nün çalışmalarını yakından takip ediyorum.  Hakikaten güzel çalışmalarınız var. İşlerinizde kolaylıklar diliyorum. Bu vesileyle Dünya Gümrük Gününüzü kutluyorum” dedi. Verilen bilgilerde; Kırıkkale Orta Anadolu Rafineri Gümrük Müdürlüğü, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bünyesinde 1986 yılında Tüpraş Rafineri Tesisinin bulunduğu sahada, adı geçen firmanın her türlü ithalat, ihracat, transit gümrük işlemlerini yapmak üzere kurulduğu ifade edildi.
Bilgiler Verildi
Botaş’tan boru hattı kanalıyla gelen ham petrol Tüpraş Rafineri sahasında bulunan antrepo tanklarına alınıp ham petrolün İthalat İşlemleri Gümrük Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildiği belirtildi. Ayrıca aynı zamanda Gümrük Müdürlüğü tarafından Tüpraş’tan Irak’a motorin ve benzin ihracatı yapılmakta olup 2013 yılına da 86 ihracat beyannamesi ile 39.209.986 USD’lik ihracat rakamına ulaştığı, 2013 yılında 298 ithalat beyannamesi işlem görmüş ve 730.209.800 TL tutarında gümrük vergisi tahsil edildiği dile getirildi. Ziyarette Tüpraş- Gümrük Müdürü Tevfik Erbay ve gümrük personeli Vali Ali Kolat’a plaket ve çiçek sundular.
 



  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli