Anahtar Kelimeler:

24 milyon liralık yatırım olacak

24 milyon liralık yatırım olacak

 Özel İdare çalışmaları

Kırıkkale Valisi Ali Kolat, 2014 yılında Özel İdare`nin bütçesi ve yapacağı çalışmalar konusunda kamuoyunu bilgilendirdi.

Özel İdare bütçesi

2014 yılı bütçesi olarak cari gider olarak 12 milyon 72 bin liralık rakam açıklanırken, transfer giderlerinin 3 milyon 165 bin lira olduğu, yatırım giderlerinin 9 milyon 462 bin lira olduğu ve genel toplam giderinin de 24 milyon 700 bin lira olduğu vurgulandı. Gelirler için de 24 milyon 700 bin liralık bir rakam açıklandı. Vergi gelirlerinin 110 bin lira, teşebbüs ve mülkiyet gelirlerinin 470 bin lira, diğer gelirlerin 19 milyon 420 bin lira, sermaye gelirlerinin de 4 milyon 700 bin lira olacağı bildirildi.

Su yatırımları

18 köy içme suyu deposunun sağlık bakanlığı standartlarına uygun hale getirilmesi. 5 köyde içme suyu deposu yapımı ve 8 köyde köy içme suyu tesisinin geliştirilmesi. Güneşten gelen su projesi(17 köyde elektrikle çalışan içme suyu tesislerinin güneş enerjisi ile çalışabilecek hale getirilmesi). mevcut içme suyu tesislerinin kullanılabilirliğinin sürdürülebilmesi için bakım ve onarımlarını yapmak üzere boru ve malzeme alımı. Ayrıca 18 adet yeni kanalizasyon tesis yapımı. 1 adet ilköğretim okulu yapımı projesi. Muhtelif okul bakım ve onarımları.

Diğer çalışmalar

Hayvan hastalık ve zararları ile mücadele projesi. arı kovanı alımı projesi. damızlık koç alımı projesi. bağcılığın geliştirilmesi projesi. meyveciliğin geliştirilmesi projesi. ilimizin tanıtımı, fuar organizasyon faaliyetleri. sosyal hizmetlerde barındırılan çocuklar için konut kiralanması(çocuk evi) projesi. mikro kredi projesinin devamının sağlanması. spor salonları bakım onarımı. kent güvenlik mobese sisteminin bakım ve onarımı (emniyet). kent güvenlik mobese sisteminin bakım ve onarımı (jandarma). 2014 yılında yol ve asfalt çalışmaları devam edecek. 12 adet köyde de örnek köy uygulaması gerçekleştirilecek.



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu