Anahtar Kelimeler:

Seçimin gereksiz adamları!

Seçimin gereksiz adamları!

 Her seçimde varlar!

Ne zaman seçim olsa ortaya çıkan tipler vardır ya, işte o tipler şu anda adeta harman zamanını yaşıyorlar…

Her yerde varlar

Seçimlerde ortaya çıkan bazı tipler vardır. Gereksizdirler, rahatsız edicidirler, ama vardırlar. Ne adayın yakasından düşerler, ne de partiler ve seçim bürolarının. Herhangi bir adayla ilgili hangi resme bakarsanız onları görürsünüz. Çünkü bit gibi adayın yakasından inmezler. Kimi ağzının dolusunca konuşmak için, kimisi belediyede iş kapmak için, kimisi meclis üyesi olmak için, kimi de bu işi artık meslek saydıkları için vardırlar.

Siyasi dazgirler

Çok konuşurlar, sesleri hep gür çıkar, yalan yanlış her şeye karışırlar, her şeyden anlarlar, siyaseti en iyi onlar bilir… Aslında hiçbir şey bilmezler. Siyasette bu tür tiplere “dazgir” denir. Dazgir Orta Anadolu’da bu tür tipler için kullanılan bir ifadedir. Bazen bu tür tipleri tarif etmek için deyim olarak da kullanılır. Tam da bu tür tiplere uygun bir ifadedir ve çok güzel tanımlar.

Siyaseti kirletiyorlar

Şu günlerde seçimden dolayı ya adayların yanında ve yakın çevresinde ya da seçim bürolarında bu tür tipleri bolca görmek mümkün. Kırıkkale’de son zamanlarda bu tür tiplerin arttığını da görüyoruz. Sayıları eskiden belli başlıydı ve kimler olduğu bilinirdi bunların. Ama şu anda sayısal olarak bunlarda bir artış gözleniyor. Renkli siyaseti kirletiyorlar ve kendileri gibi kokuşturuyorlar.



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli