Anahtar Kelimeler:

Bir yolsuzluk olayı da burada!

Bir yolsuzluk olayı da burada!

 Neler olmuş neler!

MKE ile Sinter Metal AŞ arasındaki ilişkiler yumağı, ihalesiz 20 milyon dolarlık iş, rüşvet çarkı, sarayda yapılan düğünden daha önce sitemizde bahsetmiştik. Şimdi bu olayın bir başka boyutu yeni bir skandal olarak dikkat çekiyor.

Sinter Metal vukuatı!

Sitemizde bir süre önce O. T. ait Sinter Metal AŞ isimli firmanın MKE’den bazı idarecilerin yardımı ile ihalesiz 20 milyon dolara yakın iş aldığını haber yapmıştık. Bu skandal geçen yıl ortaya çıktı. Kırıkkale Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı. Bir çok evraka el koydu. MKE yöneticilerinin bazılarının ifadeleri alındı. İfadesi alınan isimler kurumda üst düzey yönetici olarak halen çalışıyor. Olay, Sinter Metal AŞ sahibi O. T.’in kızının İstanbul’da bir sarayda yapılan düğünü ile ortaya çıktı. T.’in kızı Linchestain prensi ile evlenirken, düğüne dünya genelinde prensler, prensesler, krallar ve kraliçeler davet edildi. Dört de mütevazi (!) MKE yöneticisi düğüne katıldı. İşte skandal ve yolsuzluk olayı o dört müdürün bu düğünde ne aradığı merakı ve sorusu ile ortaya çıktı. Araştırma yapılınca, ortaya 20 milyon dolarlık ihalesiz iş ve yolsuzluk hadisesi ortaya çıktı.

Olay patlak verdi

Sitemizde bununla ilgili haberlerin yer alması üzerine Sinter Metal AŞ sahibi O.T., avukatı aracılığıyla haberleri engellemeye çalıştıysa da engel olamadı. Olay adliyeye intikal etti. Halen de konuyla ilgili dava devam ediyor. Ancak şimdi olayın bir başka yönü daha çıktı ortaya. İddiaya göre, T.’in yanında çalışan ve şirketin misafirhanelerinden sorumlu O. U., bu olayları gururuna yediremeyince işten çıkarıldı. Olay basında patlak vermiş olunca, U.’la birlikte misafirhanelerde çalışanların tamamı işten çıkarıldı. U., bu gelişmeleri savcılığa intikal ettirdi ve bir başka konunun da perdesini araladı.

Rüşvet çarkı

U., T.’in işleri sorunsuz alabilmek için MKE yöneticilerine kadın pazarladığını ileri sürdü. Misafirhane olarak tabir edilen yerlerde kadınların kaldığı, lüks araçlar ile gezdiği ve yeri geldiğinde de MKE yöneticilerine pazarlandığı öne sürüldü. O.U., işlerin bununla da bitmediğini, bazı konularda tıkanan işlerin rüşvet çarkı ile açıldığını söyledi. Hatta kendisinin de bir çok hadiseye şahit olduğunu ileri sürdü. T.’in Ukraynalı sevgilisi ve segilisinin  kardeşini rüşvet ve kadın pazarlamak için kullandığı da öne sürüldü. Bu kirli işlerin yıllardır devam ettiğini vurgulayan U., kendisinin işten ayrıldıktan sonra bir çok kez tehdit edildiğini, evinden firma ile ilgili evrakların çalındığını söyledi.

Gereken yapılsın

Şimdi bu olayı basına aktaran O. U., rüşvet çarkı, Ukraynalı kadınlara tahsis edilen evler, kullandıkları araçlar ve teslim edilen bazı paralarla ilgili evrakların belgelerini sitemize sundu. Konuyla ilgili gerekli inceleme, soruşturma ve tahkikatın yapılmasını isteyen U., son günlerde bahsedilen yolsuzluk olayının bir benzerinin yıllardır yaşandığının altını çizdi. U., şimdi bu olayın yargıya intikal ederek gerekenin yapılmasını istiyor.



  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı