Anahtar Kelimeler:

800 bin kişilik ordu!

800 bin kişilik ordu!

  

Yerel seçim hazırlıklarını sürdüren AK Parti 800 bin kişiyi sandıklarda görevlendirecek. Görevliler özel bir program yüklenen akıllı telefonlarla sonuçlarını görüntüleyip genel merkeze gönderecek.

Önlemler alınıyor

30 Mart seçim güvenliğinin sağlanmasına ilişkin devlet gerekli önlemleri alırken, sonuçların manipüle edilmemesi için çalışma yürütülüyor. AK Parti özel önlemler alıyor. AK Parti`nin geliştirdiği üç kademeli önlem paketinin detayları şöyle: Her bir sandığın sonuçlarının tam ve doğru olarak kaydedilerek AK Parti genel merkezinde değerlendirilmesi için özel bir program geliştirildi. Bu program sayesinde AK Parti sandıklar ile ilgili sonuçlar hakkında anında ve sağlıklı bilgi alma, buna paralel olarak da spekülasyonları önleme şansına sahip olacak. Sonuçların birilerinin müdahalesi ile değiştirilmesinin de önüne geçilmeye çalışılacak.

800 bin kişi çalışacak

AK Parti, 30 Mart yerel seçim sandıklarında 800 bin kişilik bir ordu görevlendirecek. Geçmiş seçimlerden farklı olarak 800 bin kişinin elinde sandık başına giderken içinde özel geliştirilen yazılım yüklenen akıllı telefonlar olacak. Sandıklar açılır açılmaz ilk sonuçların telefonla görüntülenip program üzerinden genel merkeze ulaştırılacak. Sayım bitip sonuçlar kesinleşince de oy tutunağının fotoğrafı çekilip genel merkeze gönderilecek. Bu arada, AK Parti, sandık görevlilerinin eğitimlerini uzun süredir devam ettiriyor. Son aşamada sandıklardan gelen bilgiler, imzalanmış tutanak sonuçları ve YSK`dan yapılacak resmi açıklamayla 2009`daki sonuçlar sandık bazında karşılaştırmalı analizi yapılacak. Belirgin oy sapması görülen sandıklar ile parti veya aday bazında olağan üstü sonuçlar çıkması halinde yeniden sayım talep edilecek. 



  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu